Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni

Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni iesaka Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni

FOTO: Shutterstock.com

Vafeles no turku zirņu miltiem un cukīni

Sastāvdaļas:

 

  • 1 glāze turku zirņu miltu;
  • 1 vidēja lieluma cukīni;
  • 1–2 ķiploka daiviņas;
  • 1 glāze piena;
  • 2 olas;
  • 3 ēdamk. sviesta;
  • 1 buntīte pētersīļu; 
  • 4 ēdamk. grieķu jogurta – pasniegšanai; 
  • sāls, pipari – pēc garšas; 
  • 1 tējk. cepamā pulvera; 
  • zaļumi pēc izvēles – pasniegšanai.

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Samaisi turku zirņu miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus. 
  2. Sarīvē cukīni, pievieno olas, pienu, sviestu, sakapātu ķiploku un pētersīļus, visu samaisi. 
  3. Apvieno cukīni masu ar miltu masu un kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu. 
  4. Uzkarsē vafeļu pannu, liec aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas pannā un cep 2–3 minūtes. 
  5. Pasniedz ar grieķu jogurtu un zaļumiem. 

 

Saistītie raksti