Beļģu klasiskās vafeles. Ātri pagatavojams darbdienu kārums

Vafeles ir ne vien ātri un vienkārši pagatavojamas, bet arī izvēloties dažādus pildījumus, ļauj variēt ar jaunām garšas niansēm.

Kādu vafeli noteikti ieliec bērna pusdienu kārbiņā. Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kādu vafeli noteikti ieliec bērna pusdienu kārbiņā. Aikāgaršo publicitātes foto

Iznākums: 4 porcijas

Nepieciešams: 

• Olas - 2 gab.

• Paniņas - 400 ml

• Eļļa - 60 ml

• Kviešu milti - 200 g

• Cukurs - 1 ēdamk.

• Jūras sāls - 1 šķipsniņa

• Cepamais pulveris - 2 tējk.

 

Pildījumam izmanto: Zemenes, putukrējumu, pūdercukuru u.c.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Bļodā viendabīgi sakul olas, pievieno paniņas, eļļu un saputo.

2. Pievieno cukuru, sāli, iesijā miltus, cepamo pulveri.

3. Sajauc mīklu viendabīgā masā.

4. Sakarsē vafeļu pannu un cep.

5. Kad vafeles izceptas, vari tās sarullēt, vai lauzt uz pusēm un pildīt ar dažādiem pildījumiem.

 

Ieteikums:

Lai gatavās vafeles neatdzistu, vari tās ielikt ne augstāk par 95 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. 

 

Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas