Kā ātrāk palikt stāvoklī un vai ovulācijas tests jātaisa obligāti no rīta

Lēmums ieņemt bērniņu var nest ne tikai prieku, bet arī satraukumu – cik ātri mums izdosies? Vai jālieto ovulācijas tests?
Mazuļa plānošana patiesi ir aizraujošs piedzīvojums!

FOTO: Shutterstock.com

Mazuļa plānošana patiesi ir aizraujošs piedzīvojums!

Mammamuntetiem.lv lasītāja raksta: “Ar vīru plānojam pirmo mazuli, bet nu jau vairāki mēneši ir pagājuši, un – nekā. Saprotu, ka vēl nav jāskrien pie ārsta, bet vai ir kas tāds, kā varu paātrināt grūtniecību? Vai var noderēt ovulācijas testi?”

 

Uz Mammamuntetiem.lv lasītājas jautājumu atbild Elīna Sedleniece, RSU rezidente ginekoloģijā, dzemdniecībā (speciāliste Matules un Melkas Ginekoloģijas klīnikā, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā un Latvijas Jūras medicīnas centrā).

 

Daktere norāda, ka ir normāli, ja, sākot plānot bērniņu, grūtniecība neiestājas uzreiz pirmajos mēnešos. Viņa iesaka, ko pāris var ievērot, lai iestātos grūtniecība:

Reklāma
Reklāma

 

  • Svarīgākais priekšnosacījums ir regulāra mīlēšanās, vēlams reizi 2-3 dienās.
  • Partnerim var rekomendēt pirms mīlēšanās neapmeklēt karstas pirtis un vannas.
  • Ovulācijas testus var taisīt jebkurā dienas laikā, ne obligāti no rīta, taču uz tiem nevajadzētu ieciklēties, radot lieku stresu.
  • Līdz 35 gadu vecumam, brīvi dzīvojot dzimumdzīvi, grūtniecības iestāšanos var gaidīt līdz pat 12 mēnešiem, pirms sākt satraukties un meklēt medicīnisku palīdzību.

 

Lasi vēl: Vai vēl pirms pozitīva grūtniecības testa ir jāatsakās no alkohola lietošanas?

Saistītie raksti