Jautājums psihologam: vai jāsaka draudzenei, ka vīrietis viņu krāpj?

"Pastāstīju draudzenei par viņas vīrieša neuzticību. Mums bija patiešām sirsnīga un uzticības pilna saruna, viņa daudz raudāja un bija apņēmības pilna viņu pamest. Nedēļu pēc mūsu dialoga viņa pārtrauca ar mani runāt un atgriezās pie vīra. Es paliku par nodevēju un pazaudēju draudzeni."
Nesāc uzņemties miera uzturētāja lomu, jo tas ir pats nepateicīgākais darbs, ko darīt.

FOTO: Shutterstock.com

Nesāc uzņemties miera uzturētāja lomu, jo tas ir pats nepateicīgākais darbs, ko darīt.

Ne pati patīkamākā situācija, kādā var nonākt divas tuvas draudzenes. Tu esi uzzinājusi, ka sirdsdraudzenes mīļotais vīrietis viņu krāpj. Iespējams, ka redzējusi viņa profilu Tinderī? Varbūt viņš pats tev uzticēja šo noslēpumu? Varbūt kāds no malas pastāstīja tev šīs sensitīvās ziņas.  Tagad tev ir neapgāžami fakti, ka tavai draudzenei tiek darīts pāri. Pirmā doma, kas iešaujas galvā – tūlīt pat jāsatiekas un jāpavēsta viņai šis tik svarīgais fakts! Draudzenei ir tiesības zināt!


Atbild psihoanalītiķe Anastasija Mostovskaja.

 

Atbildi sev uz galveno jautājumu - vai esi pārliecināta, ka krāpšanas fakts patiešām notika?

Ja kaut kādu apstākļu dēļ draudzenes vīrs tev personīgi pastāstīja par savu neuzticību, tad tev vienkārši nav tiesību atklāt viņa noslēpumu. Tā ir viņa problēma, un uz tevi tas neattiecas pat tad, ja viņš ir tavas labākās draudzenes vīrs. 
Ja esi uzzinājusi par nodevību no kāda cita vai pati pieķērusi šo faktu, visticamāk, izjutīsi vainas sajūtu. Tu atkal un atkal analizēsi šo situāciju un jutīsieties kā nodevējs, jo pirms tam jums vienai no otras nekad nav bijuši noslēpumi.

 

Reklāma
Reklāma

Kāpēc tu gribi, lai draudzene to uzzina? 

Ja starp jums iepriekš nav bijusi vienošanās, ka jebkuros apstākļos neatkarīgi no situācijas jūs viena otrai pastāstīsiet par vīrieša neuzticību, tad rīkojies. Bet, ja tava draudzene nekad nav tevi lūgusi viņu "glābt", tad tu vienkārši pārkāpsi viņas personīgās robežas. Pirmkārt, pastāv iespēja, ka viņa nojauš par vīra neuzticību, un, otrkārt, viņa nav gatava ielaist trešo personu – tevi, savu labāko draudzeni, savu attiecību teritorijā ar vīrieti. 90 situācijās no 100 sievietes piedod vīrieša neuzticību un pārtrauc kontaktus ar draugiem, kas viņai pavēstīja par šo incidentu. Vai esi pārliecināta, ka vēlaties uzņemties glābējas un pēc tam briesmones, kas piegādā sliktas ziņas, lomu? 
 


Ko tad darīt?  

Aprunājies draudzeni un varbūt arī viņas vīrieti, kādas tad ir viņu attiecības? Vai viss apmierina? Varbūt tieši patiesa uzklausīšana, nevis padomi un sūrā patiesība ir tas, kas viņiem ir vajadzīgs. 
Ja draudzenes vīrs ir tas, kas uzticēja tev savu “mazo, neķītro” noslēpumu, tas nozīmē, ka viņš būs gatavs uzklausīt tavu viedokli un varbūt pat pieņemt padomu. Ja ir, padalies ar pāru terapeita kontakttālruni. Nesāc uzņemties miera uzturētāja lomu, jo tas ir pats nepateicīgākais darbs, ko darīt.

Saistītie raksti