Marinēti tomāti ar aličām. Interesanta receptīte

Aličas tomātiem dod patīkamu garšas akcentu.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 900 g neliela izmēra tomātu
  • 150 g aliču
  • 3 diļļu ziedi
  • 2 lauru lapas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 10 melnie piparu graudi
  • 4 ēdamkarotes etiķa
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1,5 tējkarote sāls
  • 1 l ūdens


Pagatavošana.
Tīrās burkās sapilda nomazgātus tomātus un aličas. Pa vidu saliek diļļu ziedus, melnos piparus, ķiploka daiviņas un lauru lapas. Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, izšķīdina sāli un cukuru, pievieno etiķi. Pārlej tomātiem un pasterizē + 80 grādu temperatūrā 15 minūtes (litra burkas). Pēc tam aizvalcē vāciņus, noliek ar vākiem un leju, sasedz un ļauj pa nakti atdzist. No rīta novieto vēsumā.

 

 

Avots: 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas