Zivju frikadeles bērniem

 22. septembris 2009 20:00 Recepte


 

Zivju filejas samaļ 2 reizes, pievieno olas dzeltenumu, mannu, zaļumus, krējumus, sviestu, sāli. No zivju masas izveido frikadeles, vāra ūdenī 15 - 20 minūtes. No šis masas var izveidot kotletes, apviļāt miltos, nedaudz apcept, pēc tam cepeškrāsnī sautēt. Pasniedz ar vārītiem ziedkāpostiem.

Ūdenī var novārīt uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, kartupeļu kubiņus, pēc tam likt vārīt zivju frikadeles.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Zivju fileja
200 g
2. Olas dzeltenums
1 gab
3. Salds krējums
1 ēd.k.
4. Manna
1 ēd.k.
5. Sasmalcināti pētersīļi vai dilles
1 ēd.k.
6. Izkausēts sviests
1 ēd.k.
7. Sāls



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas