Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Skaidrā nauda

Zooveikalā pirkām kaķim ēst un tur stāvēja ziedojumu kastīte. Dēls (5 gadi) prasa, vai man ir skaidra nauda, lai var iemest. Saku, ka nav, tikai karte līdzi. Meita (2 gadi) izvelk no kabatas 50 centus un saka:  "Man ir skaudrā nauda!" Mums ar pārdevēju sanāca smiekli:) Piedalies JANVĀRA joku konkursā! Balvā grāmatas vairāk kā 60,00 EUR vērtībā Vin

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Gardā biskvīta kūka saldai nedēļas nogalei - recepte
Atpūties saldā nedēļas nogalē!

Jaunākais forumā

Receptes » Uzkodas

Sāļās vafeles ar sieru un ķimenēm (2)

Recepte / Uzkodas | Skatījumi 5104

Lieliska sāļā uzkoda, laba alternatīva čipsiem un var izmantot kā pamatni kanape, piemēram, ar pastēti vai svaigo sieru! Savukārt vīrieši novērtēs šo uzkodu pie alus.

Svarīgi atcerēties, ka tikai no svaigām un kvalitatīvām izejvielām ir iespējams sasniegt izcilu rezultātu!

 

Lai interesantāk, biju sadomājusi šoreiz svētkos salātus pasniegt sāļās vafeles groziņā. Iecerētās receptes meklējumi mani ieveda strupceļā, bet atradu vairākas variācijas vafelītēm, kuras gatavotas ar sieru, ķimenēm un skābo krējumu. 
 
Vafeļu cepšanas procesā droši var iesaistīt mazos palīgus!
 
Sastāvdaļas:
150g margarīns
150g siers
200g skābais krējums
3 tējk. ķimenes
190g milti
1/2 tējk. sodas
sāls
 
 
Gatavošana:
Siera vafeles.
1) Uz mazas uguns izkausē margarīnu.
Sāļās vafeles ar ķimenēm.
2) Sieru sarīvē skaidiņās. Bļodā samaisa vienā masā skābo krējumu, sieru un ķimenes.
Es priekšroku dodu Holandes sieram, man liekas, ka tas kūst labāk.
Sāļo vafeļu gatavošana.
3) Masai pievieno un kārtīgi iemaisa izkausēto margarīnu. Iemaisa miltus ar sodu un šķipsnu sāls.
Vafeles.
4) Sakarsē vafeļu pannu. Uz tās ar tējkaroti kārto mīklas piciņas. Cep 1-2 min. zeltainas.
Var izmantot vecās labās padomju laiku vafeļu pannas, kā arī tagad visos lielveikalos pieejamas līdzīgas vafeļu pannas par mazām naudiņām.
Uzkodas pie alus.
5) Vafeles pasniedz kā atsevišķu uzkodu vai arī izmanto kā pamatni kanape uzkodām.
 
Lai izdodas un labi garšo!
 
Autore: Baiba Liepiņa, www.cepucepu.lv

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 3. May 2013 05:45



 

LAPAS KARTE