Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Es jau kājiņas kustinu!

Ar Jānīti nākam no bērnudārza. Ārā nav silts, tāpēc Jānītim saku: "Jānīt, nāc, ejam, kustini kājiņas ātrāk." Jānītis man atbild: "Es jau kustinu kājiņas, man dupsis nekustas." Piedalies JANVĀRA joku konkursā!  Šajā reizē balvās grāmatas no dažādām izdevniecībām: Emera Stampa ''Manas, sivēna, super-ap

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Truša aknu pastēte
Gatavojam pastēti mājās!

Receptes » Uzkodas

Sāļās vafeles ar sieru un ķimenēm (2)

Recepte / Uzkodas | Skatījumi 11129

Lieliska sāļā uzkoda, laba alternatīva čipsiem un var izmantot kā pamatni kanape, piemēram, ar pastēti vai svaigo sieru! Savukārt vīrieši novērtēs šo uzkodu pie alus.

Svarīgi atcerēties, ka tikai no svaigām un kvalitatīvām izejvielām ir iespējams sasniegt izcilu rezultātu!

 

Lai interesantāk, biju sadomājusi šoreiz svētkos salātus pasniegt sāļās vafeles groziņā. Iecerētās receptes meklējumi mani ieveda strupceļā, bet atradu vairākas variācijas vafelītēm, kuras gatavotas ar sieru, ķimenēm un skābo krējumu. 
 
Vafeļu cepšanas procesā droši var iesaistīt mazos palīgus!
 
Sastāvdaļas:
150g margarīns
150g siers
200g skābais krējums
3 tējk. ķimenes
190g milti
1/2 tējk. sodas
sāls
 
 
Gatavošana:
Siera vafeles.
1) Uz mazas uguns izkausē margarīnu.
Sāļās vafeles ar ķimenēm.
2) Sieru sarīvē skaidiņās. Bļodā samaisa vienā masā skābo krējumu, sieru un ķimenes.
Es priekšroku dodu Holandes sieram, man liekas, ka tas kūst labāk.
Sāļo vafeļu gatavošana.
3) Masai pievieno un kārtīgi iemaisa izkausēto margarīnu. Iemaisa miltus ar sodu un šķipsnu sāls.
Vafeles.
4) Sakarsē vafeļu pannu. Uz tās ar tējkaroti kārto mīklas piciņas. Cep 1-2 min. zeltainas.
Var izmantot vecās labās padomju laiku vafeļu pannas, kā arī tagad visos lielveikalos pieejamas līdzīgas vafeļu pannas par mazām naudiņām.
Uzkodas pie alus.
5) Vafeles pasniedz kā atsevišķu uzkodu vai arī izmanto kā pamatni kanape uzkodām.
 
Lai izdodas un labi garšo!
 
Autore: Baiba Liepiņa, www.cepucepu.lv

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 3. May 2013 05:45



 

LAPAS KARTE