Aptauja

Kad Latvijā svin Tēva dienu?

Oktobra otrajā svētdienā

Septembra otrajā svētdienā

23. februārī

Maija otrajā svētdienā

Latvijā Tēva diena nav oficiālo svētku sarakstā

Neko par to nezinu!

Atbildēt

Rezultāti | Iepriekšējās aptaujas

DELFI
tasty

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Saviebušās dzērvenes

Henrijs (2gadi 10 mēneši) ēd dzērvenes. Dažas no tām jau apvītušas: "Man negaršo tās saviebušās dzērvenes!" Piedalies AUGUSTA joku konkursā! Balva vairāk kā 50,00 EUR vērtībā Grāmata bērniem Smurfi. Visi uz skolu!, izdevniecība Jumava (cena veikalā 4.13 €) Grāmata bērniem D

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Grūbu - dārzeņu sautējums
Vakariņas rudenīgam laikam!

Receptes » Uzkodas

Sāļās vafeles ar sieru un ķimenēm (1)

Recepte / Uzkodas | Skatījumi 3195

Lieliska sāļā uzkoda, laba alternatīva čipsiem un var izmantot kā pamatni kanape, piemēram, ar pastēti vai svaigo sieru! Savukārt vīrieši novērtēs šo uzkodu pie alus.

Svarīgi atcerēties, ka tikai no svaigām un kvalitatīvām izejvielām ir iespējams sasniegt izcilu rezultātu!

 

Lai interesantāk, biju sadomājusi šoreiz svētkos salātus pasniegt sāļās vafeles groziņā. Iecerētās receptes meklējumi mani ieveda strupceļā, bet atradu vairākas variācijas vafelītēm, kuras gatavotas ar sieru, ķimenēm un skābo krējumu. 
 
Vafeļu cepšanas procesā droši var iesaistīt mazos palīgus!
 
Sastāvdaļas:
150g margarīns
150g siers
200g skābais krējums
3 tējk. ķimenes
190g milti
1/2 tējk. sodas
sāls
 
 
Gatavošana:
Siera vafeles.
1) Uz mazas uguns izkausē margarīnu.
Sāļās vafeles ar ķimenēm.
2) Sieru sarīvē skaidiņās. Bļodā samaisa vienā masā skābo krējumu, sieru un ķimenes.
Es priekšroku dodu Holandes sieram, man liekas, ka tas kūst labāk.
Sāļo vafeļu gatavošana.
3) Masai pievieno un kārtīgi iemaisa izkausēto margarīnu. Iemaisa miltus ar sodu un šķipsnu sāls.
Vafeles.
4) Sakarsē vafeļu pannu. Uz tās ar tējkaroti kārto mīklas piciņas. Cep 1-2 min. zeltainas.
Var izmantot vecās labās padomju laiku vafeļu pannas, kā arī tagad visos lielveikalos pieejamas līdzīgas vafeļu pannas par mazām naudiņām.
Uzkodas pie alus.
5) Vafeles pasniedz kā atsevišķu uzkodu vai arī izmanto kā pamatni kanape uzkodām.
 
Lai izdodas un labi garšo!
 
Autore: Baiba Liepiņa, www.cepucepu.lv

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 3. May 2013 05:45



 

LAPAS KARTE