Vienas pannas kartupeļu-siera sacepums, iedvesmojoties no Našķoties Zanes

Manīju recepti, ''skrollējot'' instagramu un tā šķita tik vienkārša, ka ieplānoju pagatavot tās pašas dienas vakariņās aptuvenu savu variāciju par to, ko no tās atceros. Tagad šo gatavojam regulāri, jo tā ir tieši mūsu gaumē un pagatavošanā grūtākais priekš manis ir nomizot kartupeļus:)
Izdodas tiik gards kartupeļu sacepums bez liekas trauku smērēšanas!

FOTO: Agnese Gabrāne

Izdodas tiik gards kartupeļu sacepums bez liekas trauku smērēšanas!

Visas sasatāvdaļas pielāgoju savas pannas izmēram tā, lai sanāk gana biezs un labi izcepies sacepums. Pēc ieskatiem variē ar kartupeļu, siera daudzumu un garšvielu izvēli!

 

Sastāvdaļas:

  • 6 vidēji lieli kartupeļi
  • ~150g Čedaras siers
  • ~70g cietais siers, piemēram, ‘’Džiugas''
  • viens vidēji liels sīpols (izmantoju balto sīpolu)
  • sāls, pipari 

 

Gatavošana:

  1. Sarīvē kartupeļus, smalki sagriež sīpolu, sarīvē Čedaras un cieto sieru.
  2. Visu sajauc kopā bļodā, pievieno garšvielas.
  3. Uzkarsē pannu un uz tās liek kartupeļu masu, ieveidojot smuki apaļas, biezas pankūkas formā. Pannai uzliek vāku.
  4. Kad apakša sākusi smuki apbrūnēt, uz kartupeļu sacepuma uzlieku atbilstošas formas šķīvi (kas nosedz sacepumu un pannas malas) un apgāžu otrādi. Tad atpakaļ uz pannas uzslidinu vēl neapcepto pusi un atkal cepu ar uzliktu vāku, līdz tas ir zeltaini brūns.
Reklāma
Reklāma

 

Ieteikums: griežot pannu un sacepumu otrādi uz šķīvja, vispirms pārliecinies, ka sacepumam gar malām nav notecējis siers.

 

 

Paldies Zanei par kolosālām receptēm un iedvesmu izmēģināt arvien jaunas un arī sen aizmirstas garšu kombinācijas! Te vari sekot līdzi viņas instagram digitālajam blogam: Našķoties Zane.

Saistītie raksti