Gardais kartupeļu un baraviku biezenis

Mežos šovasar lekni aug gailenes un baravikas. Eksperimentējam! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biezenim klāt droši vari pagatavot svaigos salātus, kas ne vien labi garšos, bet kalpos arī kā glīts dekors!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg kartupeļu
  • 500 g baraviku
  • sviests
  • piens
  • zaļumi
  • dilles, pētersīļi
  • sāls

Gatavošana:

  • Baravikas notīra un sasmalcina.
  • Tās apcep sviestā, pievienojot sāli.
  • Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra sālsūdenī gatavus.
  • Notīra, sasmalcina un apcep arī sīpolus.
  • Sēnes ar sīpoliem sablenderē.
  • Kartupeļiem nolej karsto ūdeni un tos puto ar mikseri biezenī.
  • Tad pievieno pienu un sviestu.
  • Kartupeļu biezenim pievieno baraviku - sīpolu maisījumu.
  • Visu samikserē kopā un pasniedz ar krējuma mērcīti, svaigiem salātiem.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne