10 soļi uz bērnam drošāku vannas istabu un tualetes telpu

Ievēro šos padomus, lai vannas prieku baudīšana būtu droša!
Arī vannas istabā bērnam ir gana daudz apdraudējumu. Uzzini, kā šo telpu padarīt bērnam drošu!

FOTO:

Arī vannas istabā bērnam ir gana daudz apdraudējumu. Uzzini, kā šo telpu padarīt bērnam drošu!

Raksts no grāmatas “Kā nosargāt savu bērnu”.

 

  1. Gatavojot bērnam vannu, vispirms tajā lej auksto, tad karsto ūdeni. Bieži mazie gūst applaucējumus, iekāpjot uz grīdas atstātā traukā, kurā ieliets verdošs ūdens.
  2. Pirms bērns iekāpj vannā, jāpārbauda ūdens temperatūra! Ja ir iespēja, noregulēt to tā, lai no krāna negāztos karsts, bet silts ūdens. Nereti bērni steidzas iekāpt vannā, pirms tā ir līdz galam gatava.
  3. Kaitīgās vielas – šampūnu, veļas pulveri, mājas uzkopšanas līdzekļus u. c. sadzīves ķīmiju, kukaiņu aizbaidīšanas līdzekļus – jātur tādā vietā, kuru bērns nevar aizsniegt, pat piestumjot krēslu, un nevis aiz poda! Glabāt, piemēram, plastmasas kastē ar slēģiem, un pašu kasti novietot bērnam neaizsniedzamā plauktā.
  4. Ķīmiskus un indīgus šķidrumus ir aizliegts pārliet dažādos pārtikas traukos – pārskatīšanās dēļ tos var iedzert arī pieaugušie. Indīgie šķidrumi var radīt neatgriezenisku plaušu bojājumu! Izlietoto indīgo vielu trauki jāizmet, iepriekš tos izskalojot.
  5. Kopš par populāru grīdas segumu mājokļos ir kļuvušas flīzes, bērnu galvas traumu skaits ir ievērojami pieaudzis. Jāatceras, ka mitras flīzes ir ļoti slidenas! Risinājums: vannas istabā varētu būt izklāts piemērots, neslīdošs paklājiņš.
  6. Jāpārlūko, kas atrodas skaistumkopšanas līdzekļu plauktā – vai tajā nav mazu, asu sprādžu, ko iespējams norīt vai ar kurām var sadurties; skūšanās piederumu, to skaitā bārdas putu, kas izskatās garšīgi; nagu šķērīšu u. c. bīstamu priekšmetu.
  7. Arī vecāku smaržas mazam bērnam var būt toksiskas.
  8. Tā kā tualetes podā ir ūdens, mazi bērni tajā var noslīkt. Jāievieš par paradumu tualetes durvis turēt aizvērtas. Neatstāt bērnu vannā bez uzraudzības! Arī, ja tajā nav piepildīts ūdens, vanna ir bīstama, jo ir ļoti slidena, tāpat, atstāts bez uzraudzības, mazais vannu var aizvērt un piepildīt tajā ūdeni pats.
  9. Pirms ievietot bērnu vannā, noteikti vēlreiz jāpārbauda ūdens temperatūra! Ja nav termometra, izmantot elkoni, nevis pirkstgalu! Jāpārbauda, vai bērns nevar aizlīst aiz veļas mazgājamās mašīnas vai citām ierīcēm, kurām aizmugurē atrodas daudz jo daudz elektrības vadu! Jāatceras par elektrisko ierīču bīstamību sasaistē ar ūdeni!
  10. Veļasmašīna un žāvētājs jātur aizvērti, lai bērns tajā nevar ielīst.

 

Reklāma
Reklāma

Bīstamākais vannas istabā: 

  • sadzīves ķīmija, mazgāšanas līdzekļi, ēteriskās eļļas;
  • slidenas grīdas flīzes;
  • slidena vanna;
  • karsts ūdens krānā, vannā;
  • skūšanās piederumi, matu sprādzes u. tml.

Saistītie raksti