Meklējot vidusceļu – kvalitatīvi un maciņam draudzīgi autokrēsliņi

Iespējams viena no vissarežģītākajām izvēlēm, kas jāizdara jaunajiem vecākiem, pirms bērniņš ienācis ģimenē, ir par to, kāds bērnu autokrēsls būs piemērotākais.
Autosēdeklīši tiek iedalīti kategorijās, atkarībā no bērna vecuma un svara.

FOTO: Freepik.com / freepik

Autosēdeklīši tiek iedalīti kategorijās, atkarībā no bērna vecuma un svara.

Autokrēsliņi ir daudz un dažādi, un šobrīd tiem tiek piešķirti nu jau divi dažādi marķējumi, – ECE R44.04 un R129. Pirmais marķējums tiek piešķirts krēsliņiem, kas testēti gan no priekšas, gan aizmugures, savukārt jaunāks marķējums ietver arī sānu testēšanu.

 

Skaidrs ir viens, bērnu autokrēsliņi pašos pamatos pilda drošības funkciju, pasargājot bērnu gadījumos, kad notiek ceļu satiksmes negadījums, un to izmantošana ir obligāta.

 

Autosēdeklīši tiek iedalīti kategorijās, atkarībā no bērna vecuma un svara. Tātad, kamēr bērns aug, autokrēsliņu nāksies nomainīt vairākas reizes. 

 

Zīdaiņu autokrēsliņi tiek apzīmēti ar 0+ marķējumu, un tajos zīdaini var pārvadāt līdz 15 mēnešiem. Tālāk tie iedalās vecuma grupās no 15 mēnešiem līdz 4 gadiem, no 15 mēnešiem līdz 7 gadiem, kā arī 1/2/3 grupas bērnu sēdeklīši, kas derēs no 15 mēnešiem līdz pat 11 – 12 gadu vecumam.

 

Taču, bez drošības marķējuma, kā arī pareizi izvēlētas vecuma kategorijas, ir arī papildu nianses kam jāpievērš uzmanība. Autokrēsliņa stiprinājums, maināmas muguras balsta pozīcijas, sēdeklīša materiāls, u.c.

Izvēle, patiesi nav viegla, turklāt, bērnu autokrēsli ir gana dārga bērnu preču kategorija. Tāpēc šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar 3 dažādiem variantiem, kas būs gan maciņam draudzīgi, gan labi pildīs drošības funkcijas.


Bērnu autokrēsls Lionelo Bastiaan Blue 0 – 36 kg 

Foto: 1a.lv

 

Ar IsoFix stiprinājumu aprīkots bērnu autokrēsls, kas ļauj piestiprināt autosēdeklīti gan braukšanas virzienā, gan pretēji tam. Šī nianse ir ļoti svarīga, ja krēsliņa tiek pārvadāts zīdainis, jo, līdz 15 mēnešu vecumam ES drošības standarts nosaka, ka bērns vedams pretēji braukšanas virzienam. Krēsliņš ierindojas 0+ un 1/2/3 vecuma kategorijā, un droši būs lietojams jau no zīdaiņa vecuma, līdz pat 12 gadu vecumam.

 

Autokrēsliņam ir 360° pagriešanas funkcija, kā arī galvas un sēžas daļā paredzēta regulācijas funkcija. Aprīkots ar 5 punktu drošības jostām, papildu galvas un ķermeņa atbalsta spilvens jaunākiem bērniem, kā arī uz drošības jostām iestrādāti drošības spilventiņi.

 

Mazgājams un viegli kopjams pārvalks, kas ir ne mazāk svarīga nianse. Augstas kvalitātes, moderns un drošs autokrēsliņš par lielisku cenu.

 

Mašīnas sēdeklis KinderKraft Comfort Up 9-36 kg 

Foto: 1a.lv

 

Bērnu sēdeklis, kas paredzēts bērniem no 9 mēnešiem līdz 12 gadiem. Cenas ziņā ļoti demokrātiskā cenu kategorijā.

 

Sēdeklītis stiprināms braukšanas virzienā, tāpēc šāda veida autokrēsliņi  tomēr iesakāmi bērniem no 1,5–2 gadu vecuma. Aprīkots ar 5 punktu jostu stiprinājumu, kā arī regulējamām jostām, un galvas balstu.

 

Krēsliņam ir arī sānu un plecu joslas aizsargi, kas pasargās bērna galvu un plecus. Šis autokrēsliņš būs arī viegli un ērti uzstādāms, – tikai jāievieto automašīnā un jānofiksē ar 3 punktu drošības jostu. Turklāt autokrēsliņa pārklājs ērti noņemams un mazgājams. Papildu pluss, – krēsliņu iespējams izmantot atsevišķi kā paliktni.

 

Bērnu sēdeklis-paaugstinājums Autoserio MXZ-EC 15–36 kg 

Foto: 1a.lv

 

Šāda tipa auto krēsliņi piemēroti jau lielākiem bērniem, turklāt būs ērti, ja nav paredzēta tāla un ilga braukšana.

Taču lieliska un lēta opcija, ja sēdeklītis nepieciešams retiem izbraukumiem vai pārsvarā pa pilsētu. Stiprinās braukšanas virzienā un nodrošinās 2 punktu drošības jostas stiprinājumu. Ļoti viegls, viegli kopjams, kā arī ātri un vienkārši uzstādāms. 


Autokrēsliņi plašā izvēlē  

Interneta veikals 1a.lv piedāvā plašu autokrēsliņu izvēli par lieliskām cenām. Autokrēsliņi gan zīdaiņiem, gan lielākiem bērniem, plašs ražotāju un dizaina klāsts, kā arī katra maciņam piemērotas cenu kategorijas. Ienāciet 1a.lv un izvēlieties autokrēsliņu ātri, ērti un izdevīgi!

Saistītie raksti