TOP 5 pasaules iecienītākie bērnu ratu zīmoli un kam pievērst uzmanību, izvēloties ratus

Kad runa ir par mazuļiem, visi vecāki tiecas uz maksimumu – visērtākajām drēbītēm, visveselīgāko pārtiku, vissiltākajiem apskāvieniem, vismīlīgākajām bildēm un, protams, visdrošākajiem un labākajiem bērnu ratiem. Ja vēl esi ģimenes pieauguma gaidībās, šis raksts tev būs ļoti noderīgs! Turpinājumā – svarīgākie aspekti, kas jāizvērtē, lai iegādātie bērnu rati neliktu vilties, un TOP 5 pasaules iecienītākie bērnu ratu zīmoli.
Gaidot mazuli, viens no svarīgākajiem pirkumiem – praktiski, ērti un droši rati.

FOTO: Shutterstock.com

Gaidot mazuli, viens no svarīgākajiem pirkumiem – praktiski, ērti un droši rati.

Ratu svars

Viens no vissvarīgākajiem aspektiem, kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties bērnu ratus, ir ratiņu svars. Tā kā būs situācijas, kurās tev šos ratiņus būs jānes, jāieceļ vai jāpārceļ (ne visur ir iespējama piekļuve ar ratiņiem, un ne visur, kur ir šī piekļuve, fiziski ir iespējams to izdarīt), raugies, lai tu spētu ratus panest. Īpaši svarīgs šis aspekts ir tām ģimenēm, kas pārvietojas ar sabiedrisko transportu vai dzīvo daudzstāvu mājās bez lifta.


Ratu platums

Pirms dodies ratu meklējumos, nomēri, cik platas ir tava mājokļa (privātmājas vai dzīvokļa), kāpņu telpas un lifta durvis, lai zinātu, kāda platuma ratiem pievērst uzmanību.

 

Tāpat ir svarīgi arī piefiksēt, kādi ir tava auto bagāžas nodalījuma izmēri, lai tajā ietilptu ne tikai rati, bet arī citas mazulim izbraucienos nepieciešamās lietas.

 

Ja dosies iepirkties ar mērlenti pie rokas, ratu platumu mēri no riteņa ārējās malas līdz pretējās puses riteņa ārējai malai, jo parasti tā ir ratu visplatākā daļa.


Ratu aprīkojums

Bērnu ratiņiem ir jābūt ne tikai viegliem un skaistiem, bet arī drošiem un praktiskiem. 

Izvēloties ratus, obligāti pārbaudi, cik spēcīgas un stabilas ir ratu bremzes. 

Pārliecinies, ka ratu grozs ir:

  • pietiekami liels;
  • stabils un dziļš, lai tur ievietotie priekšmeti neveltos laukā, braucot pa bruģi vai nelīdzenu ceļu;
  • gana augstu, lai nesmērētos, dodoties pastaigās slapjā laikā;
  • stingri piestiprināts, lai nenāktos pazaudēt groza saturu.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat arī pārbaudi, vai ratu rāmi ir iespējams savienot ar tev jau esošajām vai nepieciešamajām uzlikām (kulbu, auto krēslu, sēžamratiem u. tml.) un kādas uzlikas ir pieejamas noskatītajā ratu komplektā. Ļoti noderīga būs arī soma ratu piederumiem, roku sildītājs un kustīgi vai fiksēti rezerves riteņi.

 

Ratu funkcionalitāte

Šeit vissvarīgākais, kam pievērst uzmanību, ir: 

  • vai ratu sēdeklim ir iespējams mainīt atzveltnes stāvumu un nolaist to guļus;
  • vai ir iespējams mainīt sēdekļa virzienu vai pārcelt rokturi uz otru pusi;
  • vai ir iespējams noņemt ratu auduma daļas, lai varētu tās izmazgāt.

 

Ļoti nozīmīgi ir arī tas, kā ratiņi lokās – vai to ir iespējams izdarīt ar vienu kustību, vai ratus var salocīt ar visu sēdekli vai tomēr sēdeklis ir jāņem nost, vai ir kādi drošības slēdži un vai salocīšanas procesā nekas nekur neķeras.

 

TOP 5 pasaules iecienītākie bērnu ratu zīmoli

Bērnu rati ir nozīmīgs ieguldījums mazuļa uzturēšanā, tādēļ izvēlies labākos:

  • Baby Jogger;
  • Nuna;
  • Quinny;
  • Chicco;
  • ErgoBaby.

 

Šis tops ir veidots, balstoties uz vecāku viedokļiem un atsauksmēm par dažādiem ratu zīmoliem, tādēļ vari būt drošs, ka šiem zīmoliem tiešām vari uzticēties. To ratiņos tavs mazulis būs drošībā, savukārt, Tev būs ērti ar tiem manevrēt un iekļaut tos ikdienas dzīvē.

Saistītie raksti