Vēlies dāvināt ko noderīgu? Putekļu sūcējs būs īstā izvēle!

Jau kādu laiku pagātnē ir atstāts priekšstats, ka mājas uzkopšana ir laikietilpīgs un nogurdinošs process. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, tas ir kļuvis maksimāli ērts, ātrs un patīkams ikdienas darbiņš.
Ar modernu ierīci uzkopšana var sniegt prieku!

FOTO: Unsplash.com

Ar modernu ierīci uzkopšana var sniegt prieku!

Tuvojoties Ziemassvētku laikam, kad jāsāk sastādīt ikgadējais dāvanu saraksts, praktiska un vienmēr noderīga dāvana būs putekļu sūcējs.


Tas atvieglos ikdienu gan vecākiem un vecvecākiem, gan ģimenēm ar maziem bērniem, tāpat arī cilvēkiem ar mājdzīvniekiem. Un, galu galā, mēs visi esam pelnījuši vairāk laika pavadīt atpūšoties! Tāpēc šajā rakstā apskatīsim populārākos putekļu sūcēju veidus un modeļus.

 

Kā izvēlēties piemērotāko modeli?

Tāpat kā jebkurā tehnoloģiju jomā, arī sadzīves tehnikas ražotāji nesnauž, tirgū parādās arvien jauni virtuves un mājas uzkopšanas gadžeti un ierīces, un to pielietojums kļūst arvien plašāks. Kā neapjukt un kā izdarīt pareizo izvēli?

 

Sākotnēji jāizvērtē kādiem uzkopšanas darbiem putekļu sūcējs ikdienā kalpos. Tāpat arī tas, kāds grīdas segums tiks uzkopts. Vai tie ir paklāji, lamināts vai parkets, vai kāds cits. Ja mājās ikdienā uzturas arī suņi vai kaķi, noteikti vērts atcerēties, ka dzīvnieku spalvas un to viegla uzkopšana, būs svarīgs aspekts dāvanas saņēmējam.


Ja ģimenē ir mazi bērni, tad  noderēs ērta un parocīga uzkopšanas ierīce, kas ne tikai savāks putekļus, bet nodrošinās arī mitrās uzkopšanas funkciju. Tāpat arī auto īpašniekiem pieejami piemēroti putekļu sūcēji, kas ļaus ietaupīt uz auto uzkopi, izdarot šo darbiņu pavisam ātri pašam.

 

Tātad – izvēle ir plaša, taču jāsaka, ka Top vietu pircēju izvēlē ieņēmuši tieši bezvadu putekļu sūcēji. 

Un ne velti, šāda ierīce atvieglos uzkopšanu, aizmirstot par piņķerīgiem vadiem, nodrošinot to, ka ierīce būs izmantojama jebkur, lai cik plaša būtu uzkopšanas zona. Atliek vien uzlādēt un ierīce būs gatava darbam! Katram no bezvadu putekļu sūcēju veidiem ir savas priekšrocības, tāpēc raksta turpinājumā tos apskatīsim sīkāk.

 

Robots putekļu sūcējs

Šie jaunās paaudzes putekļu sūcēji ir ļoti iecienīti kopš to parādīšanās tirgū. Piemērota gludiem paklājiem un cietām grīdas virsmām, ierīce, kas pati uzkops, darbojoties pēc noteiktas programmas, pēc uzkopšanas atgriezīsies uzlādes stacijā.

Pieejami gan ar sauso, gan mitro uzkopšanas funkciju, roboti putekļu sūcēji būs lieliska dāvana tiem, kam ikdienā neatliek daudz laika mājas darbu veikšanai.

 

  • Populāra izvēle – Xiomi firmas modeļi, pieejami par demokrātiskām cenām, ļaus izvēlēties sev piemērotāko. LDS tehnoloģija ļauj Xiomi robotam noteikt šķēršļus un patstāvīgi veidot maršrutus. Atkarībā no modeļa, pēc uzlādes darbosies vidēji 120 minūtes un ilgāk.
  • Modeļi gan ar sauso, gan mitro, gan ātro uzkopšanas režīmu, vadāmi ar viedtālruni vai tālvadības pulti. HEPA un EPA filtrs nodrošinās izcilu uzkopšanu, savācot pat vissīkākās putekļu daļiņas, kas īpaši svarīgi alerģiskiem cilvēkiem. Cenas modeļiem sākot no 200 Eiro.
  • Tāpat iecienīti Roborock firmas roboti putekļu sūcēji, tie būs dārgākas kategorijas roboti, kas iepriecinās ar darbības ilgumu, uzkopšanas kvalitāti, ieprogrammējamu tīrīšanas laiku vai darbības uzsākšanu, un daudziem citiem plusiem.
Reklāma
Reklāma


 

Foto:pexels.com/cottonbro studio

 

Putekļu sūcējs slota

Šie putekļu sūcēji, kas piemēroti gan mīksto, gan cieto mēbeļu un grīdas segumu virsmām, īpaši populāri pateicoties to ergonomiskajam un parocīgajam dizainam. Lai gan to jauda un izmantošanas ilgums būs mazāks kā tradicionālajiem putekļu sūcējiem, taču tie būs lielisks palīgs, kad nepieciešams ātri sakopt. Uzlādējami ar akumulatoru, atkarībā no modeļa, vidējais darbības ilgums bez atkārtotas uzlādes būs 40 minūtes un ilgāk.

 

  • Pieejama ļoti plaša modeļu izvēle visdažādākajās cenu kategorijās. Pircēji iecienījuši gan Electrolux, gan Samsung, gan Dyson firmas modeļus, dārgāki būs kvalitatīvie Miele firmas modeļi. Gan modernāki, gan vienkāršāki modeļi ar mazgājamu vai izņemamu maisiņu filtru, dārgāki modeļi ar HEPA vai daudzslāņu filtrēšanas sistēmu. Atrodami modeļi, kas viegli pārveidojas kā rokas putekļu sūcējs, kas nodrošinās piekļuvi grūti pieejamām vietām.
  • Tvaika putekļu sūcējs – slota  ļaus uzkopt ne tikai grīdas, bet arī citas cietas virsmas – flīzes, logus, mēbeļu virsmas. Ar karstā tvaika palīdzību šī ierīce nodrošinās izcilu tīrību un virsmu dezinfekciju bez īpašas ķīmijas lietošanas, tas būs ne tikai videi draudzīgi, bet arī īpaši svarīgi ģimenēm ar maziem bērniem, mājdzīvniekiem vai alerģiskiem cilvēkiem.
  • Cenas tirgū sākot no 120 Eiro, šī būs lieliska dāvana, arī tad, ja dāvanas saņēmējam mājās jau ir putekļu sūcējs. Tvaika slota būs noderīgs papildinājums mājas uzkopšanas inventāram, nodrošinot pilnīgu tīrību.

 

Automašīnas putekļu sūcējs

Rokas putekļu sūcēji, kas iepriecinās auto īpašniekus, pieejami ļoti plašā izvēlē. Cenas ziņā svārstās no 20 līdz 100 Eiro, tāpat pieejami arī nedaudz dārgāki modeļi. Uz akumulatoru darbināms, mazas jaudas, īslaicīgai uzkopšanai paredzētais auto putekļu sūcējs, ļaus ērti iztīrīt auto salonu. Populārākie Bosch, Black & Decker ražotāju modeļi, lētākus modeļus piedāvā Sencor, Bomann ražotāji.

 

Foto:freepik.com/SenivPetro

 

Kur atrast un iegādāties?

Putekļu sūcējs būs patiesi noderīga dāvana ikvienās mājās. Interneta veikals 1a.lv piedāvā visplašāko putekļu sūcēju izvēli jebkurai gaumei un maciņam. Ienāciet, iepazīstieties ar visu nepieciešamo informāciju un izvēlieties! 

 

1a.lv ir padomājis par ik vienu, ienāciet un izmēģiniet Ziemassvētku dāvanu testu un dāvanu ģenerators atradīs piemērotākās dāvanas, balstoties uz Jūsu atbildēm, dažu sekunžu laikā! Aizmirstiet par nogurdinošu pēdējā brīža dāvanu meklēšanu. Izmēģiniet jau tagad!

Saistītie raksti