Priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecākus aicina uz Satikšanās svētkiem

Dati rāda, ka katrs 10. mazulis dzimst priekšlaicīgi. Latvijā tie ir aptuveni 1000 bērniņi gadā jeb vidēji 3 katru dienu. Ar siltām domām par pašiem mazākajiem, 17. novembrī plkst. 12:00, Rīgas Lutera draudzes centrā, svinēsim Satikšanās Svētkus, lai kopīgi atzīmētu Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu. Uz pasākumu ikvienu interesentu aicina priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecāku atbalsta biedrība “Esmu Klāt” un Latvijas Neonatologu biedrība.
Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākuma laikā tiks nodrošināta video tiešraides translācija.

FOTO: Publicitātes foto

Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākuma laikā tiks nodrošināta video tiešraides translācija.

Satiksimies, lai kopīgi veidotu diskusiju “Atbalsts priekšlaikus dzimuša bērna mammai”, kas palīdzēs uzlabot pieredzi tām māmiņām, kurām šis satraucošais notikums - priekšlaicīgas dzemdības, vēl ir priekšā. Diskusijā piedalīsies BKUS neonatoloģe Dr. Renāte Zariņa, PSKUS neonatoloģe Dr. Irēna Zahare, PEP mamma Līga Zelmene-Laizāne, biedrības “Esmu Klāt" pārstāves Una Upena un Dace Kalnmeiere-Bērziņa un PSKUS kapelāne Kristīne Dzelzīte. Pasākumu vadīs Gundega Skudriņa.

 

Pasākuma ietvaros tiks atklāts Latvijā vēl nebijis projekts – “Drēbju lāde”, kas dos iespēju priekšlaicīgi  dzimušo bērnu vecākiem bez atlīdzības uz laiku saņemt lietošanā mazulim nepieciešamo apģērbu - atvieglojot vecāku praktiskās rūpes jau tā sarežģītajā sākumposmā, kad satraukumu un raižu ir pārpārēm.

 

 

Svētku apmeklētājus priecēs dziedātājas Alises Kantes koncerts, bet pašus mazākos dalībniekus priecēs mīksto kluču stūris un bumbu baseins.

Reklāma
Reklāma

 

Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākuma laikā tiks nodrošināta video tiešraides translācija.

 

Paldies - Lutera Draudzes centram, Milzu, Happy, Tarte, Vegan-Fox, Hercogs Garden, Bumbiņballīte, Lauku Tēja, Mamamuu - par nesavtīgu atbalstu pasākuma organizēšanā!

Saistītie raksti