Valentīndienas našķi. Ierosmes vakara romantikai

Valentīndienai ļoti piestāv šokolāde, neparasti saldēdieni. Te būs mammamuntetiem.lv sagatavots špikerītis, ar ko pārsteigt mīļo cilvēku. Bet īpaši ar gatavošanu nevajadzētu aizrauties, jo jāatstāj vieta un laiks romantikai!

Karamelizēti mandarīni lieliski noderēs svētku galdā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Karamelizēti mandarīni lieliski noderēs svētku galdā

 

Cepam kūkas un kēksus! Īpaša torte īpašam mirklim – Baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru. Ja nevēlies tik ilgu laiku veltīt kūkai, tad alternatīva būs Ātrās siera kūkas vai Dzērveņu kēksiņi ar rozmarīnu un pekanriekstiem. Bez šī saldēdiena nu nekādi neiztikt, jo Tiramisu ir klasisks itāļu deserts, kas burtiskā tulkojumā nozīmē “pacel mani augšā”, bet metaforiski “dari mani laimīgu”.

Saldēdiens noteikti jāgatavo no zemenēm - Zemeņu zupa ar bezē cepumiņu un saldējumu. Viegli pagatavojams, romantisks un gaisīgs saldais – Baltās šokolādes siera putas. Visas sastāvdaļas ir variējamas un to daudzums atkarīgs no jūsu garšas kārpiņām, ja gatavosi Šokolādes saldo ar ricotta krēmu. Izsmalcināts saldais - Karamelizēti mandarīni ar ziemas ogām, piparmētru un vaniļas saldējumu.

Kas gan būtu svētku maltīte bez grēcīgi salda fināla? Šokolādes salūts! Gatavo Biezpiena un zefīra bumbiņas, kuras pildi ar zefīru, marmelādi un cepumiem. Šokolāde, saldais krējums un Amaretto liķieris noderēs Šokolādes musa pagatavošanai. Laicīgi sāc gatavot Melnās šokolādes trifeles, jo tām nepieciešamas astoņas stundas ledusskapī. 

Reklāma
Reklāma

 

Ļoti īpašs karstais dzēriens – Karstā šokolāde ar lavandu. Lavandas ziedi un šokolāde saldajam dzērienam piešķirs lielisku garšu.

 

Lielisku ne tikai šokolādes dzērienu, bet visu Valentīdienu!

 

Sagatavojusi Sanita Šteinberga, speciāli mammamuntetiem.lv