Ātrās siera kūciņas

Mazām kūciņām būs nepieciešami metāla cilindri, ko vari pagatavot, nogriežot nelielām kompota konservu bundžām abus galus. Vari taisīt arī vienu lielu kūku, tad izmanto 20 cm diametra kūku formu ar noņemamu apmali. Šīm kūkām der dažādas ogas, pat plūmes, tikai tad tās jāsasmalcina.

Šīm kūkām der dažādas ogas. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīm kūkām der dažādas ogas. Foto: Imants Ķīkulis

4 kūciņas

Gatavošana 30 minūtes plus 1 stunda ledusskapī

 

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

75 g sviesta

150 g cepumu, piemēram, Digestive

1 tējk. cukura

šķipsniņa kanēļa

 

Krēmam: 

3 lapas želatīna

1 kārbiņa krējumsiera (180–200 g) Philadelphia, Creme Bonjour vai Mascarpone

Reklāma
Reklāma

2 ēdk. cukura

1 glāze ogu

150 ml saldā krējuma

 

Gatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē sviestu. Saliec cepumus plastmasas maisiņā, aizsien galu un ar mīklas rulli dauzi, līdz tie atgādina maizes drupatas. Cepumus kopā ar cukuru un kanēli liec izkausētajā sviestā un mīci, līdz cepumi pilnībā izmirkst. Ja nepieciešams, vari pielikt vēl mazliet sviesta. Uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, liec 4 cilindrus. Sadali cepumu masu 4 daļās un ar nelielu stampiņu vai pirkstiem stingri to iepresē, veidojot gludu pamatnīti. Cep, kamēr mīkla kļūst brūngani zeltaina, – aptuveni 7–10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Cilindrus nost neņem!

2. Ieliec aukstā ūdenī želatīna lapas. Krējumsieru un cukuru ar karoti kul, līdz iegūsti viendabīgu masu. Dažas glītākās ogas pataupi rotāšanai, pārējās liec siera masā un maisi, līdz ogas pašķīst. Izņem želatīna lapas no ūdens un karsta ūdens peldē izkausē. Uzmanīgi iemaisi siera masā. Saputo krējumu un vieglītēm iecilā krēmā. 

3. Uzmanīgi novieto cilindrus ar visām pamatnītēm uz gluda paliktņa. Liec krēmu cilindros, nogludini virsmu. Kūkas ar visu paliktni ievieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai krēms sastingst. 

4. Pirms pasniegšanas noņem cilindrus. Ja krēms pārāk pielipis cilindra malām, vari to no ārpuses mazliet pasildīt ar matu fēnu. Nepārcenties, citādi krēms iztecēs. Liec kūciņu uz šķīvīša, rotā ar ogām. Ja ogas nav pārāk dekoratīvas, sablenderē tās kopā ar karoti cukura, izberz biezeni caur sietiņu un pārlej kūciņu ar šo mērci. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas