Karamelizēti mandarīni ar ziemas ogām, piparmētru un vaniļas saldējumu

Iesakām iesaistīties visai ģimenei un kopīgi radīt īpaši izsmalcinātu svētku mielastu. 

Arī galda klājumam ir īpaša nozīme. Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī galda klājumam ir īpaša nozīme. Publicitātes foto

1 porcija

Sastāvdaļas:

mandarīni 0,1kg

cukurs 0,02kg 

mandarīnu liķieris 0,02l

sviests

dzērvenes vai brūklenes 0,05kg

piparmētra 0,005kg

vaniļas saldējums 0,05kg

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Karamelei – cukuru izkausē, pielej alkoholu un ieputo sviestu. Mandarīnu nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Piparmētru smalki sakapā un samaisa ar rudenī salasītām ogām. Garšai var piebērt nedaudz cukura. Mandarīnus karamelizē karamelē un liek uz šķīvja ar ogām un saldējumu.

 

Recepte: Zivju restorāna „Le Dome” šefpavārs Salvis Putāns

 

Sastāvdaļas