Pārtikas produkti, kas palīdz cīnīties pret atmiņu graujošu slimību

Zinātnieki ir atklājuši, ko vajadzētu ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās, lai samazinātu Alcheimera slimības risku.
Alcheimera slimības raksturīgās iezīmes ir prāta spēju pasliktināšanās, atmiņas traucējumi un izmaiņas uzvedībā.

FOTO: Shutterstock.com

Alcheimera slimības raksturīgās iezīmes ir prāta spēju pasliktināšanās, atmiņas traucējumi un izmaiņas uzvedībā.

Dodot priekšroku augu izcelsmes pārtikai un zivīm, nevis gaļai un taukiem, kas ir vairāk izplatīti rietumnieku uzturā, var samazināt Alcheimera slimības risku, atklājuši ASV zinātnieki.

 

Pētījumā konstatēts, ka samazināt iespēju saslimt ar šo briesmīgo slimību var, izvēloties Vidusjūras vai tradicionālo ķīniešu, japāņu vai indiešu diētu. 

 

Tas nozīmē, ka vajadzētu izvēlēties uzturā lietot vairāk šādu produktu:

  • zaļos lapu salātus;
  • dārzeņus; 
  • krāsainus augļus, 
  • pākšaugus, piemēram, pupiņas;
  • riekstus, 
  • pilngraudu produktus;
  • produktus, kas satur Omega-3 taukskābes.
Reklāma
Reklāma

 

Ja vēlas samazināt Alcheimera slimības iespējamību, jācenšas samazināt iepriekš apstrādātu pārtikas produktu, piesātināto tauku patēriņu. Tāpat vajadzētu ēst mazāk gaļas, īpaši – sarkanās gaļas.

 

Lielāku risku veicina arī fiziskās aktivitātes trūkums un aptaukošanās.

Saistītie raksti