IZM strādā pie nosacījumiem, kad būtu iespējama pulcēšanās ārtelpu sporta norišu vietās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šobrīd strādā pie nosacījumiem, kuriem izpildoties, būtu iespējama pulcēšanās ārtelpu sporta norišu vietās vairāk nekā divām personām, pavēstīja ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Šobrīd ārtelpu sporta norišu vietu darbība nav pārtraukta, tomēr vispārējie pulcēšanās noteikumi ir attiecināmi arī uz pulcēšanos ārtelpu sporta norišu vietās

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd ārtelpu sporta norišu vietu darbība nav pārtraukta, tomēr vispārējie pulcēšanās noteikumi ir attiecināmi arī uz pulcēšanos ārtelpu sporta norišu vietās

Viņš atklāja, ka ministrija pašlaik izstrādā priekšlikumus ārtelpu sporta bāzu pieejamības veicināšanai, proti, nosacījumus, pie kuriem būtu iespējama pulcēšanās ārtelpu sporta norišu vietās, piemēram, stadionos, sporta laukumos, motosporta trasēs, citās ārtelpu sporta bāzēs, kā arī uz ūdens, neievērojot ierobežojumu par ne vairāk kā divu personu pulcēšanos.

Severs atgādināja, ka šobrīd ārtelpu sporta norišu vietu darbība nav pārtraukta, tomēr vispārējie pulcēšanās noteikumi ir attiecināmi arī uz pulcēšanos ārtelpu sporta norišu vietās.

Tāpat IZM strādā pie iespējamiem risinājumiem organizētu sporta treniņu norisei ārtelpu sporta bāzēs. Pēc Severa paustā, par abiem šiem jautājumiem vēl plānotas konsultācijas ar Veselības ministriju un Slimības profilakses un kontroles centru, tai skaitā par iespējamo atviegloto ierobežojumu piemērošanas brīdi.

Kā ziņots, līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Reklāma
Reklāma

Neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

No portāla www.jauns.lv