Pirtnieces receptes: Izmanto kafijas skrubi pirtī

Skrubja galvenais uzdevums ir atmirušās ādas noņemšana, poru atvēršana, netraumējot veselo ādu. Kā to pareizi pielietot pirtī, "Mammamuntetiem.lv" stāsta pirts "Vieglu garu" saimniece Ramona Strazdiņa.
Pirtniece vienmēr lāvu izklāj ar smaržīgiem zariņiem. Foto no pirts Vieglu garu arhīva.

FOTO: Shutterstock.com

Pirtniece vienmēr lāvu izklāj ar smaržīgiem zariņiem. Foto no pirts "Vieglu garu" arhīva.

Pirtniece norāda, ka vārds skrubis ir anglisks. Latviešu valodā tam piemērots vārds pirtī būtu berzītis, jo vistiešākā vārda nozīmē ar to berž, noberž, ieberž. Tautā ir pierastāk teikt skrubis, tad to arī pirtniece lietos.

 

Kad ķermeņis pirtī ir uzsilis un viegli mitrs, ir skrubīša reize. R.Strazdiņa lieto tos, kuri atver poras. To sastāvā ir samalts jūras sāls, turku zirņu milti, māls, nedaudz eļļa un smaržeļļa pēc cilvēka tā brīža vēlmes.

 

Arī eļļām ir savs uzdevums - uzmundrināt, nomierināt, kā nu kurā reizē ir nepieciešamība.

Ja ir jūtīga āda, pirtniece gatavojot kafijas skrubi. Tas ir kafijas un cukura maisījums, proporcija 2 pret 1, kā arī neliela deva eļļa. Kafijas biezumi ir pavisam nedaudz mitri. Labs ir arī sāls - sodas maisījums. To jauc proporcijā 3 pret 1.

 

Skrubja galvenais uzdevums ir atmirušās ādas noņemšana, poru atvēršana, netraumējot veselo ādu. R.Strazdiņa savā pirtī pielieto klasiskās masāžas paņēmienus - uz limfas centriem. "Ievēroju masāžas virzienu uz sirdi, lai uzlabotu asinsriti. Pirmo reizi masāža nav ilga, bet viss ir pēc sajūtām. Atceros arī to, ka ziemā āda ir mazāk izturīga, vasarā tā ir rūdītāka," par skrubja pielietošanu stāsta pirtniece.

Reklāma
Reklāma

 

Skrubis, paliekot uz ādas, veido arī ķermeņa masku, pēc kā āda kļūst maiga, elastīga.

 

R.Strazdiņa "skrubē" tikai uz lāvas, kur ir silts, mitrs un skrubis dod lielu labumu. 

 

Vaicāta, vai pirtī iespējams cīnīties arī pret celulītu, pirtniece atzīmē, ka to viņa neredzot un tam nav nozīmes. "Ir cilvēks ar savu dvēselīti, kurš ir atnācis pie manis uz pirti. Visi celulīti ir galvā. Savukārt galvu labi ir izvēdināt pirtī. Ja blakus ir cilvēks, kurš norāda uz manu celulītu, tad ar tādu cilvēku man nav pa ceļam. Caur pirti esmu sastapusi gaišus apgarotus cilvēkus, bet es neatceros ir vai nav viņiem celulīti," saka pirtniece.

 

Galvenais esot domāt, ko ēd, kustēties, darīt labu un nebūs laiks uztraukties par celulītu. "Es atceros gadījumu, kad sieva no lielpilsētas atbraukusi uz mūsu pirti uztraucās, ka tiks redzēta kaila, bet grib saņemt pērienu. Pēc pēriena es jautāju:"Kā Tavs kailums?", un viņa dziļdomīgi smaidīja, ietīta segā ar tējas krūzi rokās.

Saistītie raksti