7 padomi, kā ģērbties vecākiem pavasarīgās pastaigās ar bērniem

Nereti gadās, ka, dodoties pastaigā, bērns tiek saģērbts ļoti pārdomāti, bet pieaugušie par sevi piemirst. Tomēr īpaši pavasarī, kad laika apstākļi ir ļoti manīgi, ir vērts padomāt arī par sevi – bērns lielākoties pastaigas laikā ir aktīvs, kamēr pieaugušais vairāk stāv vai sēž.
Ņem vērā šos ieteikumus un baudi pavasarīgas pastaigas ar bērniem, nesalstot un nedrebinoties!

FOTO: Shutterstock.com

Ņem vērā šos ieteikumus un baudi pavasarīgas pastaigas ar bērniem, nesalstot un nedrebinoties!

Rakstu sēriju “Aktīvs pavasarī!” atbalsta HUPPA.

 

1.Kādi ir laika apstākļi?

Gaisa temperatūra bieži vien pati par sevi var sniegt nepilnīgu informāciju par to, kāds ārā ir laiks. Tāpēc vērts pievērst uzmanību arī tam, cik spēcīgs un no kuras puses pūš vējš un vai ir gaidāmi nokrišņi. Šie faktori laikapstākļus pēc mūsu sajūtām var padarīt vēsākus! Ir arī laika prognožu vietnes, kas norāda, gan to, kāda ir faktiskā āra temperatūra šobrīd, gan to, kāda tā ir pēc sajūtām. Ja sajūtu temperatūra ir zemāka par faktisko temperatūru – ņem to vērā un saģērbies siltāk!

 

2. Slavenās kārtas

Arī pieaugušajiem ir ieteicams ģērbties vairākās plānās kārtās, nevis lietot vienu biezu jaku. Tas dos iespēju, mainoties laika apstākļiem (kas pavasarī notiek ļoti bieži), pielāgot savu apģērbu un izvairīties no svīšanas. Tāpat, ja pastaiga izvēršas gana aktīva, šādi saģērbtam pieaugušajam būs ērtāk kustēties, kā arī kārtas var paņemt līdzi kā sev, tā bērnam.

 

3. Piemēroti apavi un zeķes

Daudz ir dzirdēts par to, ka pēdām vēsā laikā jāturas siltām un tiesa vien ir – paši zinām, cik nepatīkama ir sajūta, ja nosalst kājas vai tās kļūst mitras. Lai pēdas turētos siltas, vislabākais ir izvēlēties gan zeķes, gan apavus no piemērotiem materiāliem, kas nodrošinās, ka pēdas nesamirkst un nesasvīst. Jā, ir vērts padomāt arī par atbilstošām zeķēm – ieteicamas ir zeķes no sintētikas materiāliem. Tās būs nedaudz plānākas nekā, piemēram, ierastās frotē zeķes, taču būs siltas un pat tad, ja pēda sasvīdīs, neuzsūks lielu mitruma daudzumu. Tāpat izvērtē, vai plānās botes būs piemērotas ilgākai pastaigai – iespējams, tām zole ir ļoti plāna un laikā, kad zeme ir vēl mitra un vēsa, tās nespēs pasargāt pēdu no nosalšanas. 

 

4. Vēju un mitrumu aizturoša virskārta

Jā, arī mammai un tētim, lai pastaiga izdotos, nepieciešama virskārta, kas pasargā no mitruma un vēja. Pavasaris ir pārejas sezona, kad piemērota apģērba izvēle spēlē ļoti lielu lomu, jo dažkārt mainīgie laikapstākļi mēdz ietekmēt kā bērna, tā pieaugušā veselību. Tāpēc vēju aizturošs un mitruma necaurlaidīga apģērba virskārta pavasarī ir ļoti noderīga. Ja pieaugušie būs apģērbušies piemēroti, nebūs nepieciešamība bērnu steidzināt ātrāk beigt pastaigu, bet kopā ar bērnu varēsiet izzināt apkārtni! Izpēti, kādus apģērbus pieaugušajiem piedāvā Huppa!

 

 

Reklāma
Reklāma

5. Cimdi, šalle, cepurīte – arī pieaugušajiem

Jā, arī par šīm lietām pieaugušajiem ir jāatceras! 

  • Nosegtai kakla zonai ir būtiska nozīme. Tas, vai kakla daļa ir nosegta vai plika, noteiks to, kā mēs jutīsimies laukā. Tāpēc, lai nenosaltu, nepieciešama pavasarim piemērota šalle vai lakatiņš.
  • Protams, rokas var turēt kabatās, tomēr pastaiga būs daudz jaukāka, ja arī mamma vai tētis labprāt piedalīsies vai nu dabas izpētē, pasniegs bērnam roku un varēs brīvi darboties. Tāpēc pavasarī, īpaši agrā pavasarī, par cimdiem der atcerēties!
  • Cepure pasargās gan no vēja, gan vēsāka laika, tomēr te atkal svarīgi izvairīties no galvas pārkaršanas un sasvīšanas. Pavasarī noteikti var lietot ausu apsegu, kas pasargās gan ausis, gan pieri un deniņus no vēsuma.

 

6. Piemērotas bikses

Nereti par mitram un vējainam laikam piemērotām biksēm pieaugušie piemirst. Jā, bērni velk vai nu kombinezonu vai arī biezās bikses, bet pieaugušie izvēlas džinsa bikses, kas ne visai labi aiztur mitrumu un vēju. Tāpēc ir vērts padomāt par piemērotām biksēm arī pieaugušajiem, kas ļaus baudīt pastaigas par visiem 100 procentiem!

 

7. Pirms pastaigas paēd!

Lai pastaiga nebeigtos pāragri, pirms tās ir ieteicams paēst gan pašam pieaugušajam, gan bērnam – tas palīdzēs nenosalt! Ar tukšu vēderu būs ne tikai auksti, bet pastaiga pārlieku ātri apniks. Tāpēc vieglas pusdienas vai uzkoda, silta tēja pirms pastaigas ir vēlamas. Tāpat ēdiens sniegs pastaigai nepieciešamo enerģiju.

 

Lai jums brīnišķīgas, ģimeniskas pastaigas!

 

------ 

Reklāmas informācija

Saistītie raksti