3 pazīmes, pēc kurām atpazīt kvalitatīvu apģērbu pavasarim; PLUS – kā to mazgāt un kopt nesabojājot

Visbiežāk par to, vai iegādāties bērniem ziemas apģērbu, vecākiem šaubu nav – tas ir vajadzīgs, jo ārā ir gan sniegs, gan aukstums, gan ledus. Tomēr par pavasara un rudens kārtām reizēm šķiet – gan jau kaut kā iztiksim! Tomēr Latvijas pavasaris un vasara ir tik dažādi, ka starpsezonas apģērbs būs noderīgs ļoti ilgu laiku! Par pazīmēm, kā atpazīt patiesi kvalitatīvu apģērbu pavasarim, stāsta HUPPA apģērbu zīmola un veikalu vadītāja Latvijā Karina Račko.
HUPPA ir ērti, viegli, ūdensnecaurlaidīgi, vēju un lietu aizturoši, siltumu saglabājoši bērnu, pusaudžu un pieaugušo apģērbi, kas piemēroti mainīgajiem laika apstākļiem visa gada garumā.

FOTO: Publicitātes foto

"HUPPA" ir ērti, viegli, ūdensnecaurlaidīgi, vēju un lietu aizturoši, siltumu saglabājoši bērnu, pusaudžu un pieaugušo apģērbi, kas piemēroti mainīgajiem laika apstākļiem visa gada garumā.

Rakstu sēriju “Aktīvs pavasarī!” atbalsta HUPPA.

 

Lai iegādātais apģērbs tiešām būtu kvalitatīvs, Karina iesaka pievērst uzmanību trim rādītājiem.

 

  1. Atgrūž mitrumu! Pavasarī aktualitāte numur viens ir, lai virsapģērbs būtu mitruma izturīgs. Nevienam nebūs prieks, ja jau pēc pavisam nelielas pastaigas būs jāatgriežas mājās, jo bērns ir slapjš. “Pievērsiet uzmanību mitruma aizsardzības rādītājam. Huppa bērnu apģērbiem lielākoties tas ir 10 000. Jo lielāks šis skaitlis, jo augstāka aizsardzība. Bērnu apģērbiem gan parasti neizmanto lielāku aizsardzību – šis ir optimāli,” skaidro Huppa pārstāve. Viņa norāda, ka šāds audums tiek izmantots pamatā visiem Huppa bērnu apģērbiem – jakām un biksēm, un kombinezoniem. Izņēmums varētu būt dūnu jakas un apģērbi no softshell auduma.
  2. Silda tik, cik nepieciešams. Starpsezonā ir ļoti svarīgi, lai virsapģērbs nebūtu par biezu, jo pārkaršana var novest pie sasvīšanas, kas pavasarī nav vēlama. Lai saprastu, cik silta būs jaciņa, pievērsiet uzmanību siltinājuma rādītājiem. “Starpsezonas jakai būs 100 gramu sintapona pildījums, un tā būs piemērota nēsāšanai ap nulle grādiem. Siltākā laikā to varēs vilkt bez apakškārtas, bet vēsākā laikā tā sildīs arī, ja pavilksiet apakšā kādu plānāku jaciņu. Virsjaka ar 40 gramu pildījumu būs ļoti universāla! Tā noderēs arī vēsākos vasaras vakaros vai dienās, kad nav ļoti silts. Tieši jaciņa ar 40 gramu pildījumu ir ļoti iecienīta vecāku vidū! To bieži izvēlas kombinēt ar flīsa apakšjaciņu, nodrošinot lielāku siltumizturību,” stāsta Karina. Viņa salīdzina, ka ziemas jakām šis rādītājs ir ap 300. Jāņem vērā, ka, ražojot Huppa jakas, tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kas nodrošina, pildījums ir ļoti viegls.
  3. Elpo. Elpojošs, vēja un ūdens necaurlaidīgs virsapģērbs nodrošinās to, ka bērns tajā nesvīdīs, bet jutīsies ērti, silti un būs sauss. Interesanti, kā vēja un mitruma necaurlaidīgs materiāls var būt elpojošs? “Tas ir īpašs tehnoloģiskais process, kā tiek ražoti šie apģērbi. Apģērbos tiek iestrādāta īpaša membrāna, kas no iekšpuses palīdz izvadīt siltumu, lai bērns nesvīstu, bet no ārpuses aizsargā no vēja un mitruma,” skaidro Huppa pārstāve.

 

 

 

Kādas bikses izvēlēties pavasarim?

Parasti starpsezonai ražo bikses ar 40 gramu sintapona pildījumu. Salīdzinājumam – ziemai tās ir ar 160 un 100 gramiem sintapona pildījuma. Aktīviem bērnudārza vecuma bērniem ļoti noderīgas ir vasaras lietus bikses – arī tās ir elpojošas, mitrumu atgrūdošas (10 000) un bez siltinājuma – ar tām bez bēdu varēs brist pa mitrām pļavām un izlēkāties pa peļķēm! Laikā, kad gaisa temperatūra ir ap 15 grādiem pēc Celsija, vasaras lietus bikses būs ļoti noderīgas.

 

Atcerieties par aksesuāriem 

Mitruma izturīgi cimdi, plānāka, pavasarim piemērota cepurīte – tas viss lieti noderēs starpsezonā. “Ļoti praktiskas ir kapučcepurītes no kokvilnas auduma ar oderīti. Ja šķiet, ka kādā dienā ar to ir par vēsu – visām Huppa jakām un kombinezoniem ir kapuces,” teic Karina. Tāpat varat aplūkot apģērbus no mīkstā un patīkamā softshell auduma – tas ir trīskārtīgs virsaudums, kam pa vidu ir mitrumu atgrūdošā membrāna, bet iekšpusē ir flīss. Tas ir ļoti komfortabls un mitruma izturīgs audums, kas piemērots apmēram plus 10 grādiem. Ja ir vēsāks, zem šī auduma var pavilkt apakškārtu.

 

Kā mazgāt un kopt mitrumizturīgos apģērbus, lai tos nesabojātu

Kad ir iegādāts jauns, skaists, ērts un funkcionāls apģērbs, ir ļoti svarīgi to pareizi kopt, lai nesabojātu! Šie ieteikumi attiecas kā uz jakām, tā biksēm, cimdiem un kombinezoniem.

  • Seko norādēm uz apģērba un kop tos saskaņā ar tām.
  • Šos apģērbus parasti drīkst mazgāt veļasmašīnā, saudzīgajā režīmā.
  • Mazgājot apģērbi jāizgriež uz kreiso pusi un tiem jāaizver rāvējslēdzējs, lai mazgājot apģērbs nepiepūstos kā balons
  • Drīkst lietot centrifūgu.
  • Šos apģērbus nedrīkst žāvēt žāvētājā, karstumā vai uz karstiem radiatoriem – auduma membrāna var atlīmēties un sabojāties!
  • Apģērbi jāžāvē istabas temperatūrā, atstājot izgrieztus uz kreiso pusi. Parasti pa nakti šādā veidā apģērbi izžūst.

 

Reklāma
Reklāma

Daži fakti par Huppa apģērbiem

  • Kvalitatīvi, skaistās un košās krāsās – tirgū pieejami no 2006. gada.
  • Huppa apģērbos apkopotas Skandināvijas labākās apģērbu tradīcijas! Apģērbi veidoti pēc Somijas ekspertu dizaina, bet Igaunijas uzņēmums radījis īpašo tehnoloģiju, pēc kā tiek ražoti apģērbi.
  • Apģērbi visai ģimenei – virsapģērbi gan bērniem, gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem!
  • Plašs produktu klāsts – jakas, mēteļi, kombinezoni, cepures, cimdi, bikses.
  • Kā klātienes, tā tiešsaistes iegādāšanās iespējas. Meklē labākos piedāvājumus šeit un Huppa veikalos Rīgā:

 

HUPPA veikals Zemitāna ielā 9, Rīgā (blakus Zemitāna stacijai)

P.-p. : 10.00-18.00,

Sestdiena:  10.00 – 17.00

Svētdiena: SLĒGTS

tālr. +371 27082080

WhatApp, SMS

zemitana@huppa.eu

 

HUPPA veikals t/c Bolero (2. stāvā) 

Lielirbes iela, 27 (blakus T/C SPICE)

P.-Pk. : 11.00-19.00,

Sestdiena: 10.00 – 17.00

Svētdiena: SLĒGTS

tālr. +371 66051898

 

Saistītie raksti