Mammamuntetiem.lv iesaka – 6 apskates vērti objekti Kurzemes pusē ģimenēm ar bērniem

Mazie izbraukumi pa Latviju ir tik jauka tradīcija, ko ieviest savās ģimenēs. Tikai jāzina, uz kuru pusi braukt un ko skatīties. To, ko ģimenēm ar bērniem apskatīt Kurzemes pusē, iesaka gide un ceļošanas entuziaste, radošās ekskursijas “Rīgas pilsētas pētnieki” vadītāja pilsētas Eva Kaupere.
Kuldīgas ķieģeļu tilts pār Ventas upi ir viens no Kuldīgas simboliem.

FOTO: Shutterstock.com

Kuldīgas ķieģeļu tilts pār Ventas upi ir viens no Kuldīgas simboliem.

Šis maršruts neiekļauj lielākās Kurzemes pilsētas Liepāju un Ventspili, kurās arī, protams, ir daudz, ko redzēt un darīt. Šoreiz piedāvājumā citas, ne mazāk interesantas vietas.

 

Baskāju taka pie Valguma ezera

Taka atrodas netālu no Tukuma. Apmēram 3 kilometru gara taka, kura jāveic basām kājām. Taka, kas veidota no oļiem, laukakmeņiem un dzirnakmeņiem, sūnām, čiekuriem un citiem dabas materiāliem. Šajā takā pēdas izjutīs visdažādākos pieskārienus – no asiem un mazliet durošiem līdz maigiem un glāstošiem. Tas ir jāizbauda pašiem! Pēc pastaigas kājas var iegremdēt un atspirdzināt ārstniecības augu vanniņā. Takas apkaimē atrodas kafejnīca, viesnīca un iespējamas arī citas aktivitātes. 

 

Bauda pēdām! Foto no privātā arhīva.

 

Riežupes smilšu alas pie Kuldīgas

Šeit paveras iespēja izložņāt īstas alas! 3 paaudzēs raktas alas, kur iegūtas balstās smiltis, ko izmantoja stikla ražošanai. No 2 kilometru garā alu labirinta iespējams gida pavadībā un sveču gaismā izstaigāt 460 metru garu alas posmu. Kā ziemās, tā vasarās temperatūra alās ir +8 grādi pēc Celsija.  Alās pēc ekskursijas gidi aicina atrast akmentiņus, pēc kuriem pazīlē – mazliet pa jokam, mazliet izklaidei.

 

Ar svecītēm pa alām. Foto no privātā arhīva.

 

Reklāma
Reklāma

Ventas rumba Kuldīgā

Ventas rumba ir platākais ūdenskritums ne tikai Latvijā, bet pat Eiropā, kurā vērojamas lidojošas zivis. Upē ir izveidota arī peldvieta, kurā iespējams nopeldēties. “Kuldīga ir skaista pilsēta, kurā pabūt! Tur ir jauks veikaliņš “Artava”, kur vietējās sievas no Kurzemes pārdod savus darinājumus – rotaļlietas, zeķes, cimdus,” stāsta Eva.

 

Alsungas sklandraušu darbnīca

25 minūšu braucienā no Kuldīgas atrodas Alsunga, kur ir iespēja piedzīvot sklandraušu cepšanu. Par to iespējams sazināties ar saimnieci Rutu (29411730).

 

Kurzemnieku gardums. Foto no privātā arhīva.

 

Pāvilostas stāvkrasti – zilo mālu paradīze

Kā stāsta Eva, šai vietai līdzīgas nav – tur iespējams noķert sajūtu kā Austrālijas mazajās pilsētās, kas pietuvinātas sērferu kultūrai. Aptuveni 2 kilometru gājiena attālumā no Pāvilostas mola sākas stāvkrasti, kur pludmalē atrodami zilie māli, ar kuriem var spēlēties, smērēties un kārtīgi izķēpāties. Kā zina stāstīt gide, pilsētā ir sērfa skola, kafejnīcas māju pagalmos un jauki veikaliņi. Tur darbojas arī rotaslietu veikaliņš “Jūras rotas”, kas piedāvā neierastas rotas no dzintariem, akmentiņiem un jūras nogludinātiem stikliņiem. 

 

Laivošana pa Irbes upi

Ja ģimene ir aktīvā tūrisma piekritēja, ieteikums ir izmēģināt laivošanu pa Irbes upi. Tā ir gana plata upe, bet abos krastos tai ir smilšaini stāvkrasti. “Tā ir bērniem droša upe, tur nav pārāk daudz šķēršļu, ir iespējams aizlaivot arī līdz pašai jūrai. Par to, no kurienes tieši sākt laivot, jāskatās katrai ģimenei atsevišķi, cik daudz spēka būs bērniem, tāpēc labāk pirms tam konsultēties ar tiem, kas piedāvā iznomāt laivas,” iesaka Eva Kaupere.

Saistītie raksti