Ko ar bērniem darīt, redzēt un piedzīvot Ventspilī? Iesaka Mammamuntetiem.lv

Ventspils un Kurzemes puse – man kā no Vidzemes nākušai – šķita sveša, tāla, nezināma. Viss, kas pāri Daugavai jau ir ne-manējais. Tomēr jau pirmo reizi, viesojoties Ventspilī ar bērniem, iemīlēju šo pilsētu tik ļoti, ka šogad nolēmām atgriezties vēlreiz. Un kā uzzināju sarunās ar citām ģimenēm – gana daudzas no tām ir iecienījušas Ventspili par atpūtas galamērķi tieši vasarā.
Braucot atpūtā ar dažāda vecuma bērniem, jāmeklē aktivitātes un apskates objekti tā, lai visiem ir interesanti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Braucot atpūtā ar dažāda vecuma bērniem, jāmeklē aktivitātes un apskates objekti tā, lai visiem ir interesanti.

 

Lūk, kas patika man un manai ģimenei. Ceļojām ar 4, 12 un 14 gadus veciem bērniem, tāpēc bija brīži, kad domas par to, ko vajadzētu iesākt, krasi atšķīrās. Nereti no pieaugušajiem tas prasīja gana lielu slodzi, un šīs bija tās dienas, kad pat es gulēju diendusu. 

 

Ūdens parki – gan iekšā, gan ārā

Lūk, tā laika ir vieta, kur bērni varētu sēdēt no rīta līdz vakaram. Ventspilī ir divi ūdens parki – āra ūdens parks, netālu no jūras malas, un iekšas ūdens parks. 

 

  • Ja diena ir karsta, noteikti ieteiktu apmeklēt āra “Pludmales akvaparku" – sajūtas ir lieliskas! Slīdkalniņi, šļūkšanas caurules un siltās vannas, kur pasildīties. Mazajiem bērniem sekls laukumiņš, kur dzīvoties. Mums patika, un noteikti tur patiks gan pusaudžiem, gan mazākiem bērniem. Ar 3+ karti saņēmām atlaidi. Ieeja uz 2 stundām, bet ar to (man) bija gana. Bērni gan vakarā gribēja iet vēl!
  • Vēsākā dienā lielisks ir iekšas ūdens parks – “Ventspils ūdens piedzīvojumu parks". Tur ir mazāk cauruļu un šļūkšanas iespēju nekā āra ūdens parkā, bet pietiekami. Ir baseins ar imitētiem viļņiem, siltās vannas, masāžas straumes un arī laukumiņš pašiem mazākajiem. Mums patika. Īpaši patika, ka apsargi bija redzami, klātesoši un laikā, kad baseinā ir ieslēgti viļņi, stāvēja pie tā malām un uzpasēja. Baseinā ir gana liela straume un bija gadījums, kad kādu apmēram 10 gadus vecu zēnu tā sāka nest dziļumā, bet mamma to pamanīja un paspēja dēlu satvert un izvilkt.

 

Ventspils piedzīvojumu parks

Šajā parkā būs, ko iesākt, gan lieliem, gan maziem. Meita izmēģināja ekstrēmāko atrakciju – katapultu. Prieks, ka pirms tās notika kārtīga vecuma un atbilstības pārbaude – zinot apmeklētāja svaru, tiek pielāgots saišu skaits. Kameršļūkšana, braukšana ar laiviņām, izlēkāšanās piepūšamajās atrakcijās – tur ir daudz, ko iesākt. Jāmaksā par katru atrakciju atsevišķi.

 

Bērnu pilsētiņa

Šis bija mans un mazās meitas ik rīta rituāls – kamēr pārējie vēl guļ, devāmies pastaigā uz Bērnu pilsētiņu Lielā prospekta un Vasarnīcu ielu ielokā. Daudz cauruļu, kāpelējamo. Pilsētiņa ierīkota patīkamā, ēnainā parkā. Bezmaksas.

 

Ik rītu ar meitu nācām uz šo laukumiņu.

 

Dienvidu mola skatu tornis

Tiem, kam bail no augstuma, šis tornis būs īsta laime! Slēgtas trepju sānu malas, nekādu baiļu izkrist vai nokrist! Patīkams skats un vēja baidījums. Bezmaksas.

 

Reklāma
Reklāma

Kuģītis "Hercogs Jēkabs"

Ar kuģīti izbraucām pirms gada un brauciens ir palicis labā atmiņā. Patika bērniem un pieaugušajiem. Noteikta maksa.

 

Jūrmalas parka Džunglu un Enkuru takas

Noteikti var ieplānot pastaigu pa Jūrmalas parku – bērni var izkāpelēties pa Džungļu taku, aplūkot dažādus enkurus. Bezmaksas.

 

Jūra

Ventspils jūrmalā bieži ir lieli viļņi un noteikti jāseko līdzi, vai tajā laikā ir atļauts peldēties. Mums izdevās paplunčāties jeb kā saka mana mazā meita – viļņoties. Jūras malā izvietotas atrakcijas, šūpoles, pārģērbšanās kabīnes. Patīkami!

 

Gaidot saulrietu.

 

Ērti meklēt gan apskates vietas, gan vietas, kur paēst, šeit.

 

Kur paēst Venstpilī?

  • Mūsu favorīts bija koncertzālē ierīkotā kafejnīca “Otto”. Lieliskas kartupeļu klimpas par apmēram 6 eiro. Arī Cēzara salāti bija baudāmi.
  • “Skroderkrogs" – to apmeklējām pirms gada, jo arī šoreiz tajā uz galdiņu bija jāgaida apmēram pusstunda. Garšīgi, nenoliedzami, bet šoreiz negribējās gaidīt.
  • “Grill Pub". Šeit baudījām gardus saldo kartupeļu frī. Zivs ar sieru bija vilšanās, bet gaļa bija pagatavota labi.
  • “Picērija Dolce Vita". Picas bija ļoti bagātīgi garnētas. Garšīgas kūkas.
  • “Picērija Diāna". To apmeklējām pirms gada, šogad vairs negribējās atgriezties. Izsalkumu remdēt varēja labi, jo picas bija ļoti biezas, bagātīgi garnētas.
  • Neizmēģināta palika kafejnīca “Jūras Brīze”, kas ir viesnīcas kafejnīca.

 

Šai pilsētai ir viens liels pluss – tur ir tik daudz, ko apskatīt, ka mēs noteikti atgriezīsimies vēl. Tā nepaspējām iegriezties jaunatvērtajā VIZIUM, Ventspils zinātnes centrā, arī ar mazbānīti neizbraucām. Kā nosmējāmies, prom braucot – to nākamgad!

 

Uz redzēšanos, līdz citai reizei!

Saistītie raksti