Avokado un garneļu aukstā zupa: vakariņas pa lēto gatavo Dairis Bertāns

Gatavojoties Eiropas basketbola čempionātam, Rimi Gardēžu virtuvē viesojas basketbolists Dairis Bertāns. Viņš kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo vasarīgi svaigo, maciņam draudzīgo un ļoti garšīgo avokado un garneļu auksto zupu.
Gardi un maciņam draudzīgi!

FOTO: Publicitātes foto

Gardi un maciņam draudzīgi!

Sastāvdaļas 

4 personām
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Izmaksas kopā: 11,30 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,82 eiro

 

  • 1 l kefīra 
  • 2 avokado
  • 1 garais gurķis
  • 10 ķirštomāti
  • 8 redīsi
  • 4 olas 
  • 300 g garneļu ar čaulu 
  • 1 bunte diļļu
  • 1 tējk. sinepju
  • sāls, pipari
  • 1 tējk. laima sulas
  • 125 g siera mozzarella

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Olas novāra cietas un noloba, garneles notīra, bet gurķi nomizo un izņem sēklu daļu.
  2. Gurķu mizu un sēklas liek blenderī, pievieno nomizotus avokado bez kauliņa, diļļu kātus, sāli, piparus, laima sulu, sinepes, nedaudz ūdens un sablendē. 
  3. Pievieno kefīru un sablendē vēlreiz, tad visu lej lielā traukā.
  4. Atlikušo gurķi un redīsus sagriež smalkos gabaliņos, tomātus pārgriež uz pusēm, dilles sakapā un pievieno zupai. Samaisa.
  5. Olas sagriež vidēji lielos gabalos, sieru saplucina. 
  6. Zupu lej bļodās, pa virsu liek garneles, olas un sieru.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti