3 variācijas gardai un veselīgai nātru zupai – klasikā, aukstā un nātru krēmzupa

Nātres ir gan gardas, gan noderīgas mūsu organismam. Nelaid garām iespēju palutināt sevi ar šo dabas velti, kas visvērtīgākā un garšas kārpiņām tīkamākā ir tieši tagad, pavasarī. Apkopojām trīs gardu un dažādu nātru zupu receptes.
Izmēģini un nobaudi!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini un nobaudi!

Aukstā zupa ar nātru lapiņām

Nepieciešams:

  • kefīrs 2 litri
  • marinētas bietes 1/2 burciņa
  • liels gurķis 1 gab.
  • vārītas olas 3 gab.
  • piena desa 200 g
  • dilles, sīpolloki
  • nātru lapas
  • Ja ir vēlme – var pievienot tomātus 3 gab.

 

Pagatavošana:

Nātru lapas applaucē verdošā ūdenī, pēc tam noskalo zem tekoša ūdens un sasmalcina.

Visu sagriež un liek katlā. Pēc garšas pievieno sāli un samaisa.

Zupa gatava! Var pasniegt ar karoti skāba krējuma.

Uzglabā vēsā vietā.

 

Nātru krēmzupa

Zupa 4 personām 

Sastāvdaļas:

  • 400 g jauno nātru
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 burkāns (sarīvēts)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 kartupelis (liels)
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 2 ēdamk. olīveļļas
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Uzkarsētā katlā liek sviestu ar eļļu un dažas minūtes apcep sasmalcinātu šalotes sīpolu, ķiplokus un sarīvētus burkānus. Pievieno buljonu, kubiņos sagrieztu kartupeli un vāra, līdz tas mīksts. Pievieno saldo krējumu, nātres un vāra līdz pirmajam burbulim. Nedaudz atdzesē un visu rūpīgi sablendē.

Vērts zināt!

Ēšanai izmanto jaunās nātru lapiņas. Lai nātres nedzeltu, tās dažas sekundes jāblanšē vārošā ūdenī. Nātres var arī kaltēt, un, samaisot ar liepziediem, ziemā būs garda tēja.

 

Klasiskā nātru zupa

Sastāvdaļas:

  • Ūdens 2-3 litri
  • Putraimi 2 ēdamk.
  • Kartupeļi 4gab.
  • Žāvētas ribiņas vai cieti žāvēta desa pēc patikas
  • Olas -3-4 gab.
  • Skābais krējums – dažas ēdāmkarotes
  • Sāls, pipari pēc patikas

 

Pagatavošana:

Lej katliņā ūdeni un liek vārīties žāvētās ribiņas vai sagrieztu cieti žāvēto desu. Pa to laiku nomizo un sagriez kartupeļus. Aplej nātres ar karstu ūdeni (ūdeni laukā nelej, jo tas ļoti labi noder matu skalošanai). Katliņā gaļai jau vajadzētu vārīties. Ja tā, tad pieber putraimus. Ļauj zupai vārīties. Olas zupai var novārīt jau iepriekš, bet var arī iesist zupas gatavības beigās. Kad gaļa jau gana vārījusies, tai pievieno kartupeļus. Vāra līdz zupa gatava. Noblanšētās nātres sagriez smalkāk un pievienojam zupai. Pasniedzam ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Saistītie raksti