Pastinaku krēmzupa: šefpavāra recepte

Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā pavisam vienkāršu, bet gardu krēmzupas versiju, kas pagatavota no uzturvielām bagātās saknes.
Vienkārša, bet garda un veselīga krēmzupa.

FOTO: Publicitātes foto

Vienkārša, bet garda un veselīga krēmzupa.

Sastāvdaļas:

  • 600 g pastinaki
  • 2 ēdamkarotes sviests
  • 200 ml piens
  • Sāls – pēc garšas
  • Cidoniju sukādes – pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Pastinakus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos.
  2. Pastinakus liek katlā, pievieno sviestu un nedaudz apcep.
  3. Kad pastinaki nedaudz apcepušies, tos pārlej ar pienu un vāra līdz tie ir mīksti.
  4. Pienu nokāš citā traukā, pastinakus kārtīgi sablendē līdz viendabīgai masai un pievieno nedaudz iepriekš nolieto pienu, lai veidojas krēmīga konsistence.
  5. Iegūtajai masai pievieno nedaudz sviestu un sāli.
  6. Ja ir vēlme, krēmzupu papildina ar saldenu skābu noti, pievienojot dažas cidoniju sukādes.
Reklāma
Reklāma

 

Krēmzupu var pasniegt ar pastinaku čipsiem. Kā tos pagatavot, lasi ŠEIT

Saistītie raksti