Pastinaku daiviņas šefpavāra Raimonda Zommera gaumē

Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, taču garšīgu un veselīgu dārzeni. Svarīgi, ka šis dārzenis garšos arī bērniem.
Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem.

FOTO: Publicitātes foto

Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg pastinaki
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes eļļa
  • Sāls – pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Pastinakus rūpīgi nomizo un sagriež daiviņās.
  2. Daiviņas izklāj uz cepešpannas, apsmērē ar medu un eļļu, kā arī apber ar nedaudz sāli.
  3. Daiviņas liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15–20 minūtes, līdz tās paliek zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

Saistītie raksti