Cepeškrāsnī ceptas kabaču nūjiņas
Diētiska uzkoda, ar ko našķēties, kad kārtējo reizi tikts pie kabača un viss jau šķiet pagatavots un apnicis. Šis nu būs kabaču gardums, kas ļoti garšos arī bērniem.

FOTO: Shutterstock.com
Uzkodu pasniedz ar skābo krējumu vai jogurta mērci.
Sastāvdaļas:
- 3–4 jauni cukīni vai kabacīši
- 1 tējkarotes paprikas pulvera
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote eļļas
- 50 g cietais siers
Pagatavošana
Sagriez cukini vai kabačus 5 cm garos stienīšos, pievieno augu eļļu un sāli. Atsevišķā bļodā sajauc augu eļļu, garšvielas, rīvētu sieru un maltus ķiplokus. Iemērc cukīni šajā mīklā un liek uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes 200 grādos.
Uzkodu pasniedz ar skābo krējumu vai jogurta mērci. Labu apetīti!