Pankūkas ar spinātiem un lociņiem

Raugies, lai zaļumi būtu pietiekami sīki sakapāti, – tad mīklai būs viendabīgāka konsistence un pankūkas sanāks glītākas un garšīgākas. Piedevās labi garšos jogurta mērce vai kefīrs ar garšvielām.
Ideja vasarīgai maltītei.

FOTO: Shutterstock.com

Ideja vasarīgai maltītei.

Vajadzēs:

 

  • 400 g svaigu spinātu
  • 100 g smalki sakapātu lociņu
  • 350 ml piena
  • 170 g miltu
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepampulvera
  • saulespuķu eļļa cepšanai
  • šķipsniņa sāls un maltu melno piparu

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecina un izspiež lieko šķidrumu. Lapas smalki sakapā.
  2. Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem. Iemaisa spinātus un lociņus.
  3. Pakāpeniski iesijā miltus kopā ar cepampulveri un maisa, lai izveidojas pabieza mīkla.
  4. Ar ēdamkaroti liek mīklu sakarsētā un ieeļļotā pannā un uzmanīgi apcepj pankūkām vienu, pēc tam otru pusi.

Saistītie raksti