Turku zirņu zupa Marokas gaumē

Šādu zupu iecienījuši Ziemeļāfrikas valstī Marokā. Taču aktuāla arī pie mums, gan iederēsies gavēņa ēdienkartē, gan tajā esošās garšvielas nogalinās visus vīrusus un baciļus.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 600 g turku zirņu, konservētu bundžā
  • 800 g tomātu, konservētu bundžā
  • 200 g sīpolu, smalki sagriezta
  • 1,5 litri dārzeņu buljona
  • 2 tējk. smalki sagriezta ķiploka
  • 1 ēdk. svaiga koriandra, sakapāta
  • 1 tējk. ingvera saknes, smalki sagrieztas
  • 1 ½ tējk. samalta kumīna
  • 1 ½ tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. kurkuma pulvera
  • ½ tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. citronu miziņas
  • 1 ēdk. eļļas
     

 

 

Pagatavošana (25 min 4 porcijas)

Lielā pannā uzsildi eļļu, apcep tajā sīpolus, ķiplokus, ingveru, līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno garšvielas un apcep tās.

 

Katlā uzsildi buljonu, pievieno pannā apceptos sīpolus. Liec klāt turku zirņus un tomātus. Kad masa sāk burbuļot, samazini liesmu, noņem vāku un ļauj tai 15 pavārīties. Pirms pasniegšanas zupā liec citrona mizu un koriandru.

Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv

 

Sastāvdaļas