Miežu putraimu un zirņu biezputra ar speķīti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Miežu putraimus vai grūbas noskalo aukstā ūdenī, ieber verdošā ūdenī un vāra 5-10 minūtes, katlam uzliek vāku, samazina siltumu un turpina vārīšanu uz plīts vai cepeškrāsnī 1,5-2 stundas. Vārīšanas laikā nemaisa, lai būtu irdeni. Iepriekšējā vakarā iemērktus pelēkos zirņus noskalo un liek aukstā ūdenī vārīties, līdz mīksti. Izvārītos zirņus iejauc karstajā, irdenajā biezputrā, uzkarsē. Pasniedz ar speķa mērci, kas gatavota no žāvēta speķa un sīpoliem, ar buljona iejauktiem miltiem un skābo krējumu.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Žāvēts speķis
  • Ūdens - 1/2.l
  • Nedaudz miltu un buljona
  • Pelēkie zirņi - 300.gr
  • Miežu putraimi vai grūbas - 300.gr
  • Sīpols
  • Skābs krējums
  • Sāls