Veģetārā zirņu zupa

Gatavošanas laiks: apmēram 1 stunda un 15 minūtes. Ierēķini papuldu laiku zirņu mērcēšanai!

Pēc šīs receptes var gatavot arī lēcu vai pupiņu zupu.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc šīs receptes var gatavot arī lēcu vai pupiņu zupu.

Zirņus noskalo. Liek ūdenī un 6 - 12 stundas mērcē. Ūdeni nolej. Zirņus vāra svaigā ūdenī. Noņem putas. Sīpolus nomizo, sagriež daiviņās. Zirņiem pievieno sīpolus un buljona kubiņus. Vāra 45 minūtes. Burkānus nomizo, puravu noskalo. Sagriež šķēlītēs un pievieno zupai. Uzkaisa piparus un majorānu vai timiānu. Vāra apmēram 15 minūtes, līdz zirņi, burkāni un puravs ir mīksti. Ja zupa sabiezē, pievieno ūdeni. Nogaršo. Ja vajadzīgs, pievieno sāli. Zupu pasniedz ar maizi.

Pēc šīs receptes var gatavot arī lēcu vai pupiņu zupu.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kaltēti zirņi - 500 g
  • Ūdens mērcēšanai
  • Ūdens - 1 1/2
  • Sīpoli - 2 gab.
  • Dārzeņu buljona kubiņi - 2 gab.
  • Burkāni - 2 - 3 gab.
  • Puravs - 1 gab.
  • Baltie pipari - 1/4 tējk.
  • Svaigs vai kaltēts majorāns vai timiāns apm. - 2 tējk.
  • Sāls.