"Mazo kotletīšu" jeb frikadeļu zupa

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:

  • Maltā gaļa - 1/.kg
  • Ola - 1.gab
  • Burkāni - 3.gab.
  • Sīpols - 1.vidēji liels
  • Kartupeļi - 5.gab
  • Rīsi - 50.grami
  • Sviests - 100.grami
  • Sāls,pipari smaržīgie,lauru lapa.pēc garšas

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Ņem malto gaļu, klāt pievieno sāli, maltos piparus (nedaudz), olu un sajauc mīklu.
Notīrītos burkānus sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sasmalcina. Pannā liek sviestu, ieber burkānus un sīpolus.Visu sautē, līdz ieguvuši zeltainu krāsu.Tikmēr katliņā ielej ūdeni un, kad tas sāk vārīties, veido no maltās gaļas bumbiņas un liek katliņā. Kad gaļa ielikta, pieber rīsus un kartupeļus, pēc 10 min. pieliek burkānus ar sīpoliem, pievieno smaržīgos piparus un lauru lapu, sāli pēc garšas. Kad kartupeļi gatavi, zupa ir gatava. Pasniedz ar krējumu un kaltētiem zaļumiem.
Zupa ir maigu garšu, nav asa, piemērota maziem bērniem. Mani bērni deva zupai nosaukumu.

 

Recepti iesūtīja: Dace Attāle