Neparasti, bet gardi – varavīksnes forele cidoniju un biešu sālījumā

Ja zivs, tad ar citronu un rīsiem – tā ir iecienīta kombinācija ne viena vien latvieša galdā. "Nav nepareizi, taču tas nebūt nav vienīgais veids, kā likt zivij garšot izcili," saka Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.
Ideja vasaras vakariņām.

FOTO: Shutterstock.com

Ideja vasaras vakariņām.

Sastāvdaļas

Pagatavošanas laiks – 5 stundas
12 porcijas

 

  • 800 g varavīksnes foreles filejas
  • 1 paciņa rīvētu tvaicētu biešu
  • 5 kadiķa ogas
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 2 ēdamk. cidoniju sulas
  • 2 ēdamk. jūras sāls
  • 1 tējk. cukura

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Tekošā aukstā ūdenī noskalo foreles fileju, nosusina un noņem ādu. Izņem visas asakas. 
  2. Blendera krūzē liek visas sālījuma sastāvdaļas un samal pastā. 
  3. Pusi pastas liek traukā, iegulda tajā foreles fileju, tad Liek pa virsu otru pastas kārtu un visam pārklāj pārtikas plēvi. 
  4. Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām vai uz nakti.
  5. Sālīto fileju noskalo tekošā aukstā ūdenī, nosusina un pasniedz, sagrieztu plānās strēmelēs.

Saistītie raksti