Neparasti, bet gardi – varavīksnes forele cidoniju un biešu sālījumā
Ja zivs, tad ar citronu un rīsiem – tā ir iecienīta kombinācija ne viena vien latvieša galdā. "Nav nepareizi, taču tas nebūt nav vienīgais veids, kā likt zivij garšot izcili," saka Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.

FOTO: Shutterstock.com
Ideja vasaras vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošanas laiks – 5 stundas
12 porcijas
- 800 g varavīksnes foreles filejas
- 1 paciņa rīvētu tvaicētu biešu
- 5 kadiķa ogas
- 1 rozmarīna zariņš
- 2 ēdamk. cidoniju sulas
- 2 ēdamk. jūras sāls
- 1 tējk. cukura
Pagatavošana
- Tekošā aukstā ūdenī noskalo foreles fileju, nosusina un noņem ādu. Izņem visas asakas.
- Blendera krūzē liek visas sālījuma sastāvdaļas un samal pastā.
- Pusi pastas liek traukā, iegulda tajā foreles fileju, tad Liek pa virsu otru pastas kārtu un visam pārklāj pārtikas plēvi.
- Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām vai uz nakti.
- Sālīto fileju noskalo tekošā aukstā ūdenī, nosusina un pasniedz, sagrieztu plānās strēmelēs.