Apēdas zibenīgi: griķu–biezpiena pankūkas ar rudzu miltiem
Mums ar meitu dikti garšo griķi, turpretī puiši gan rauc degunus, tāpēc ne vienmēr sanāk divatā apēst visus izvārītos putraimus. Ko darīt ar tiem, kas pāris dienas aizstāvējušies ledusskapī? Cepam pankūkas, turklāt tādas, kuras gardu muti ēd arī puiši.
FOTO: Shutterstock.com
Gardi un viegli pagatavojamas.
Vajadzēs:
- 200 g biezpiena
- paciņu (100 g) vārītu griķu
- 2 olas
- 1 paciņu (8 g) vaniļas cukura
- 1 ēdk. brūnā cukura
- šķipsnu sāls
- rudzu miltus pēc vajadzības
- eļļu cepšanai
- ogas un medu dekorēšanai
Pagatavošana
- Sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli, tad pievieno vārītus griķus un biezpienu un visu rūpīgi sajauc.
- Liek klāt miltus pēc vajadzības. Parasti vajag maz, kādu pusglāzi, jo mīklai jābūt tādai pļockainai.
- Sakarsē pannu ar eļļu, liek pankūciņas un cep brūnas no abām pusēm.
- Pasniedz ar ogām un medu vai jebko citu, kas garšo, piemēram, skābo krējumu, kam pārkaisīts kanēlis ar cukuru.