Aknu plācenīši

Reizēm ļoti kārojas akniņas! Tāpēc šeit klasiskā recepte aknu plācenīšiem. Pagatavot viegli, izmaksās – lēti un notiesāt var, pat pasniedzot burgerī!
Plācenīšus vari cept no liellopa, cūkas, vistas vai citām aknām pēc izvēles.

FOTO: Shutterstock.com

Plācenīšus vari cept no liellopa, cūkas, vistas vai citām aknām pēc izvēles.

Sastāvdaļas:

0, 5 kg aknu pēc izvēles (liellopa, vistas, cūkas vai citas)
1 vidēja lieluma sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 olas 
2 ēdamk. rīvmaizes vai miltu
Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
Eļļa cepšanai

 

Gatavošana:

  1. Akniņas samaļ gaļas mašīnā vai sagriež gabalos un sablendē blenderī. Maļot pievieno sīpolu un ķiploku. 
  2. Pievieno olas, rīvmaizi vai miltus, garšvielas un masu samaisa. 
  3. Cep uzkarsētā pannā eļļā, veidojot vienādas formas plācenīšus. 
  4. Pasniedz ar svaigiem salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles.
Reklāma
Reklāma

 

Variācijas: 

  • sīpolus nevis samaļ gaļasmašīnā, bet smalki sagriež, apcep eļļā un pievieno plācenīšu masai. 
  • aknu plācenīšus var likt arī burgeros.

Saistītie raksti