Aknu pastēte kaloriju skaitītājiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aknas liek katlā un nelielā ūdens daudzumā vāra, līdz tās mīkstas. Vistu aknas izvārīsies aptuveni 10 - 15 minūtēs, cūkas vai liellopa aknas būs jāvāra nedaudz ilgāk. Kad aknas mīkstas, tām pievieno piecas ķiploka daiviņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta un visu sablendē. Ja vēlas, pirms blendēšanas aknām pievieno vienu ēdamkaroti sviesta, tad pastēte būs nedaudz treknāka. Ļauj masai atdzist. Ēd aukstu ar maizi. Šādi bez konervantiem pagatavota pastēte diezgan ātri bojājas, tāpēc ledusskapī to var glabāt ne ilgāk par divām trim dienām.

 

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Dietoloģe Lolita Neimane

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • vistu aknas (vai citas pēc izvēles) - 1.kg
  • Ķiploks - 5.daiviņas
  • Muskatrieksts