Aknu pastēte kaloriju skaitītājiem

Pastētes recepte no dietoloģes Lolitas Neimanes krājumiem!
Šādi bez konervantiem pagatavota pastēte diezgan ātri bojājas, tāpēc ledusskapī to var glabāt ne ilgāk par divām trim dienām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādi bez konervantiem pagatavota pastēte diezgan ātri bojājas, tāpēc ledusskapī to var glabāt ne ilgāk par divām trim dienām.

Sastāvdaļas

  • vistu aknas (vai citas pēc izvēles) - 1.kg
  • Ķiploks - 5.daiviņas
  • Muskatrieksts

 

Gatavošana

  • Aknas liek katlā un nelielā ūdens daudzumā vāra, līdz tās mīkstas. Vistu aknas izvārīsies aptuveni 10 - 15 minūtēs, cūkas vai liellopa aknas būs jāvāra nedaudz ilgāk. 
  • Kad aknas mīkstas, tām pievieno piecas ķiploka daiviņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta un visu sablendē. 
  • Ja vēlas, pirms blendēšanas aknām pievieno vienu ēdamkaroti sviesta, tad pastēte būs nedaudz treknāka. 
  • Ļauj masai atdzist. Ēd aukstu ar maizi. 
  • Šādi bez konervantiem pagatavota pastēte diezgan ātri bojājas, tāpēc ledusskapī to var glabāt ne ilgāk par divām trim dienām.
Reklāma
Reklāma

 

 

Recepte: žurnāls “Dienas Ēdieni”

Saistītie raksti