Aknu pastēte zviedru gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Aknas nomazgā, izgriez "trubiņas", samaļ, pieliekot 200 g speķa. Samaltai pieliek sakultas olas, rīvmaizi, krējumu, sakapātus ābolus, sīpolus un virces, labi samaisa. Samaisīto masu saliek garenā formā, kuru iepriekš izklāj ar speķa šķēlēm, un cep 1/2 — 1 stundu.

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Āboli - 3.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Majorāns - 1/2.tējkarote
  • Baltie pipari - 1.tējkarote
  • Skābs krējums - 1/4.glāzes
  • Rīvmaize - 1/2.tase
  • Olas - 2.gab
  • Speķis - 500.g
  • Aknas - 500.g