Kabaču kārtojums. Fotorecepte

Ēdiens ir viegls, bet reizē arī sātīgs un garšīgs. Iesūtījusi Agita Gabrāne!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī vienkāršā ēdiena garša ir fantastiska! Autores foto

Nomizoju kabacīšus, sagriežu šķēlītēs. Apkaisu ar sāli un pipariem (nedaudz). Panēju miltos un olā, cepu sakarsētā eļlā gatavu. Visilgāko laiku aizņem kabacīšu sacepšana.

Ņemu trauku, kuru var likt cepeškrāsnī un sāku kārtot kārtojumu. Sajaucu majonēzi ar krējumu, pievienoju ķiplokus. Pirmo kārtu lieku šo maisījumu, tad saceptos kabacīšus, atkal majonēzes mērcīti.

Nākamo liku tomātu kārtiņu, atkal kabacīšus, mērcīti. Kā nākamo smalki sagrieztas dillītes un kubiciņos sagrieztu papriku (man tā ir gaiši zaļa).

Kad pēdējā kārtiņa salikta, pārsmērēju mērcīti un pārkaisu ar sarīvētu sieru. Šo kārtojumu atstāju pāris stundiņas, lai savelkās visas kārtiņas. Pirms pasniegšanas šo kārtojumu liekam cepeškrāsnī, lai izkūst siers un pie pasniegšanas ir karsts. Kārtojumu var pasniegt kā karstu tā arī aukstu. Garšos abos veidos.



Ēdiens ir viegls, bet reizē arī sātīgs un garšīgs. Lai labi garšo!


 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kabači - 3 .nelieli
  • Tomāti - 6 .palieli
  • Paprika - 1.vidēji liels
  • Dilles.buntīte
  • Olas - 3 .gab
  • Sāls, pipari
  • Majonēze vai skābs krējums - 500.g
  • Ķiploki .pāris daiviņas
  • Milti .kabaču panēšana
  • Eļļa.kabaču apcepšanai
  • Siers - 300 .g