Vienkāršā, bet ārkārtīgi gardā šokolādes kūka

Ļoti vienkārša, bet ārkārtīgi garšīga kūka. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Lieliska ar saldējumu vai dažādām mērcēm, pārlieta ar šokolādi un papildināta ar svaigām ogām.
Pamēģini, nu ļoooti gardi un viegli.

FOTO: Shutterstock.com

Pamēģini, nu ļoooti gardi un viegli.

Vajadzēs:

(22–24 cm formai)

  • 250 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 200 g šokolādes 55–60 %
  • 5 olas 
  • 1 ēdk. rīsu vai kviešu miltu
  • 1 tējk. cepampulvera

 

Gatavošana

(45 minūtes)

Reklāma
Reklāma
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. 
  2. Sviestu liek karstumizturīgā traukā un ūdens peldē uz nelielas uguns izkausē. Pieber cukuru un, ik pa laikam apmaisot, turpina sildīt, līdz cukurs ir izkusis. Pēdējo liek klāt šokolādi un, lēnām maisot, turpina sildīt, līdz arī tā izkususi. Izņem no ūdens peldes un ļauj masai nedaudz atdzist. 
  3. Kad šokolādes masa vēl ir nedaudz silta, pa vienai pievieno olas un ar mikseri kārtīgi saputo. Pašās beigās pieber miltus un cepampulveri un uzmanīgi ieputo mīklā.
  4. Metāla formu izklāj ar cepampapīru; ja izmanto silikona veidni, cepampapīru nevajag. Lej mīklu formā un cep 25 minūtes ventilatora režīmā. 
  5. Cepot kūkas vidus mēdz pacelties, bet atdziestot tas dažkārt iekrītas. Lai tā nenotiktu, vēl siltu, bet ne karstu kūku apmet otrādi. 

 

Citas receptes un padomus meklē jaunākajā žurnālā “100 Labi padomi”, kas nopērkams lielākajās preses tirdzniecības vietās un www.zurnali.lv.

Saistītie raksti