Šokolādes – kokosriekstu piena muss. Vieglākais deserts, ko esmu gatavojusi

Mums gards jaunatklājums, kā vieglos soļos pagatavot nepārsaldinātu šokolādes desertu.
Šis deserts ir tik vienkāršs, ka to ir pavisam viegli pagatavot mazliet vairāk un glabāt ledusskapī, lai panašķētos arī vēlāk.

FOTO: Agnese Gabrāne

Šis deserts ir tik vienkāršs, ka to ir pavisam viegli pagatavot mazliet vairāk un glabāt ledusskapī, lai panašķētos arī vēlāk.

Sastāvdaļas:

  1. 1 ½ tumšās šokolādes tāfelītes (man vislabāk garšoja ar šokolādi, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao)
  2. 1 bundža kokosriekstu piena (izmantoju ‘’Rimi Planet'')

 

Gatavošana:

  • Šokolādi sagriež mazākos gabaliņos, lai tā vieglāk izkūst.
  • Katliņā uzkarsē kokospienu, noņem no uguns un klāt pievieno šokolādi, nepārtraukti maisot ar kuļamo slotiņu, līdz šokolāde izkususi.
  • Šokolādes - kokosa šķidro masu kuļ ar mikseri aptuveni 5 minūtes.
  • Kad tā jau miksējot padzisusi, liek ledusskapī uz nakti (vai ~5 stundām).

 

Reklāma
Reklāma

 

Ieteikumi:

  • Šim desertam nederēs kokosriekstu piens, kam ir samazināts tauku saturs – tas parasti norādīts uz bundžas.
  • Ja izmanto tumšo šokolādi bez pievienota cukura, tad pašu desertu gatavojot, var pievienot mazliet agaves vai kļavu sīrupu, taču var arī nepievienot nekādu saldinātāju.
  • Kokosriekstu piena karsēšanai iesaku izvēlēties uzreiz dziļāku katliņu, jo pēc tam, desertu miksējot, nebūs šmuce ar nošļakstītām virsmām un drēbēm:)

 

Recepti aizguvu no Maijas - fitgreenmind platformā ‘’instagram‘’.

Saistītie raksti