Šokolādes – kokosriekstu piena muss. Vieglākais deserts, ko esmu gatavojusi
Mums gards jaunatklājums, kā vieglos soļos pagatavot nepārsaldinātu šokolādes desertu.
![Šis deserts ir tik vienkāršs, ka to ir pavisam viegli pagatavot mazliet vairāk un glabāt ledusskapī, lai panašķētos arī vēlāk.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/117385/conversions/IMG_5730-696x464.jpg)
FOTO: Agnese Gabrāne
Šis deserts ir tik vienkāršs, ka to ir pavisam viegli pagatavot mazliet vairāk un glabāt ledusskapī, lai panašķētos arī vēlāk.
Sastāvdaļas:
- 1 ½ tumšās šokolādes tāfelītes (man vislabāk garšoja ar šokolādi, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao)
- 1 bundža kokosriekstu piena (izmantoju ‘’Rimi Planet'')
Gatavošana:
- Šokolādi sagriež mazākos gabaliņos, lai tā vieglāk izkūst.
- Katliņā uzkarsē kokospienu, noņem no uguns un klāt pievieno šokolādi, nepārtraukti maisot ar kuļamo slotiņu, līdz šokolāde izkususi.
- Šokolādes - kokosa šķidro masu kuļ ar mikseri aptuveni 5 minūtes.
- Kad tā jau miksējot padzisusi, liek ledusskapī uz nakti (vai ~5 stundām).
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/117388/conversions/IMG_5729-w696.jpg)
Ieteikumi:
- Šim desertam nederēs kokosriekstu piens, kam ir samazināts tauku saturs – tas parasti norādīts uz bundžas.
- Ja izmanto tumšo šokolādi bez pievienota cukura, tad pašu desertu gatavojot, var pievienot mazliet agaves vai kļavu sīrupu, taču var arī nepievienot nekādu saldinātāju.
- Kokosriekstu piena karsēšanai iesaku izvēlēties uzreiz dziļāku katliņu, jo pēc tam, desertu miksējot, nebūs šmuce ar nošļakstītām virsmām un drēbēm:)
Recepti aizguvu no Maijas - fitgreenmind platformā ‘’instagram‘’.