Šokolādes desa "Saldā brunete" - recepte
Saldo bruneti lētāk un gardāk ir gatavot mājās nevis pirkt veikalā!
1. Selgas cepumus sadrupina sīkos gabaliņos palielā traukā;
2. Katliņā uz mazas uguns kausē sviestu, kad sviests ir izkusis, pievieno kakao - var sijāt caur sietiņu, lai nav kunkulīši. Kad kakao ir iemaisīts sviestā, pievieno kondensēto pienu ar cukuru un maisa, līdz masa kļūst viendabīga;
3. Katliņa saturu lej bļodā, kur ir sadrupinātie cepumi, un visu samaisa;
4. Iegūto masu liek mazajos polietilēna maisiņos (parasti šo daudzumu sadalu uz 2 maisiņiem), un veido desu. un liek ledusskapī, lai tā sacietē;
5. Pēc 2h desa jau ir gatava, ņem ārā un griez ripās.
Labu apetīti :)
Iesūtījusi Elīna Rabša, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Selgas cepumi - 3paciņas.540g
- kondensētais piens ar cukuru - 1bundžiņa.400g
- Kakao pulveris - 2 ēdamkarotes
- Sviests 82% - 1 paciņa.180g
- Marmelāde, rieksti