Rabarberu un zemeņu klimpu zupa

Rabarberu laiks rit pilnā sparā! Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldo zupu ar klimpām.
Pārvērt rabarberus gardā saldēdienā!

FOTO: Publicitātes foto

Pārvērt rabarberus gardā saldēdienā!

Rabarberu un zemeņu klimpu zupa

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15–20 minūtes

 

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura
  • 400 ml ūdens

 

 

Klimpām

  • 1 vistas ola
  • 1–2 ēd. k. cukura
  • 1 šķipsna sāls
  • 3–4 ēd. k. kviešu miltu
  • Ūdens pēc nepieciešamības

 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies. 

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

 

 

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

 

 

 

Lai rabarberu garšu pārpilna vasara!

Saistītie raksti