Rabarberu un zemeņu klimpu zupa
Rabarberu laiks rit pilnā sparā! Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldo zupu ar klimpām.
![Pārvērt rabarberus gardā saldēdienā!](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102531/conversions/RIMI-13-696x464.jpg)
FOTO: Publicitātes foto
Pārvērt rabarberus gardā saldēdienā!
Rabarberu un zemeņu klimpu zupa
4 porcijas
Gatavošanas laiks: 15–20 minūtes
Nepieciešams:
Zupai
- 300 g rabarberu
- 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu
- 60 g (vai pēc garšas) cukura
- 400 ml ūdens
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102526/conversions/RIMI-8-w696.jpg)
Klimpām
- 1 vistas ola
- 1–2 ēd. k. cukura
- 1 šķipsna sāls
- 3–4 ēd. k. kviešu miltu
- Ūdens pēc nepieciešamības
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102527/conversions/RIMI-10-w696.jpg)
Gatavošana
Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies.
Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102528/conversions/RIMI-11-w696.jpg)
Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102529/conversions/RIMI-12-w696.jpg)
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/102530/conversions/RIMI_03062022-w696.jpg)
Lai rabarberu garšu pārpilna vasara!