Neatņemama svētku sastāvdaļa – rasols. Īpaša FOTOrecepte

Tas katram latvietim zināms – cik saimnieču, tik rasola receptes. Kā arī ir pat šķēpu laušana par pašu nosaukumu – rasols vai rosols. Kā ir tavās mājās?
Rasols galdā un svētku noskaņa klāt!

FOTO: Ella Karele

Rasols galdā un svētku noskaņa klāt!

Šodien ar savu recepti padalīsies Mammamuntetiem.lv projektu vadītāja Ella Karele.

 

Parasti gatavoju uz sajūtām un konkrētus izejvielu daudzumus grūti pateikt, bet šoreiz, gatavojot lielāku daudzumu, lai sanāk gan ģimenei, gan kolēģēm, sanāca aptuveni šādi:

 

  • 1,3 kg kartupeļu;
  • 8 olas;
  • 1 l burka ar marinētiem gurķiem;
  • vidēja lieluma svaigs gurķis;
  • 700 g vārītās desas;
  • 400 ml zirņu;
  • 700 g krējuma;
  • 3 tējk. sinepju;
  • rupjais sāls.

 

Sāku ar to, ka nomizoju kartupeļus, (jā, man patīk tos nomizot uzreiz), lieku sālsūdenī vārīties kartupeļus un olas.

 

Tikmēr sagriežu “aukstos” produktus, vidējos kubiņos:

  • desu;
  • marinētus gurķus, vislabāk, ja ir omes gatavotie - kraukšķīgie;
  • mizotu svaigo gurķi, tas dod svaigu garšu un smaržu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Tad masai pievienoju sagrieztus kartupeļus un olas. Man mājās ir viens zirņu neēdājs, tādēļ atlieku atsevišķā bļodiņā un tikai tad pievienoju zirņus kā pēdējo sastāvdaļu.

 

 

Un sākas lielā maisīšana. Mēs reti izmantojam majonēzi, bet bagātīgi lietoju krējumu, pievienoju rupjo sāli pēc garšas, kā arī, iespējams, mana īpašākā piedeva ir sinepes, kuras pievienoju pašās beigās, lai ir izteiktāka garša.

 

 

Tas pa tiešām ir maģiski, bet, ja tiek galdā celta rasola bļoda, tad rodas svētku sajūta!

 

Lai visiem gaiši un silti!

Saistītie raksti