Dārzeņu kišs. Vegāniska recepte

Rudenim piestāv kūpoši, krāsaini dārzeņu pīrāgi. Šim kišam olu vietā tiek izmantots tofu, kas to padarīs krēmīgu un sātīgu, taču dzelteno krāsu iegūst, pievienojot kurkumu.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Kišs ir franču stila pīrāgs ar kraukšķīgu mīklas garoziņu.

Sastāvdaļas:

  • 400g tofu (neizmanto zīda jeb silken tofu)
  • Kārtainā mīkla ‘’Tešla’’ bez rauga
  • Olīveļļa
  • 250g Šampinjonu (var izmantot dažādas sēnes)
  • 100g spinātu
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Puse no neliela cukini
  • Auzu piens pēc vajadzības
  • Cherry tomātiņi
  • ½ tējkarote melnās sāls
  • Jūras sāls pēc garšas
  • ½ kurkumas
  • Pāris šķipsnas Kitchen King garšvielas (vai kāda cita iecienītākā garšviela)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Atlaidināto kārtaino mīklu izkārto apaļā cepamformā, cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  2. Pannā apcep mazos gabaliņos sagrieztus sīpolus, tiem pievieno sagrieztus šampinjonus un kubiņos sagrieztu cukini. Kad tie apcepušies, pievieno arī ķiploku un spinātus. No garšvielām pannā pievieno jūras sāli un Kitchen King garšvielas.
  3. Blenderī liek gabaliņos saplucinātu tofu, pievieno melno sāli, kurkumu un pāris ēdamkarotes augu piena, lai blenderējot izveidojas krēmīga, bet ne šķidra masa.
  4. Pannā apceptos dārzeņus liek cepamformā un izlīdzina. Pa virsu tiem liek tofu masu un izlīdzina to pa visu pīrāgu.
  5. Kārtainās mīklas malas salipina kopā un ierullē uz iekšu.
  6. Pīrāgam virsū kārto uz pusēm sagrieztus cherry tomātiņus, nedaudz iespiežot pīrāgā.
  7. Pīrāgu liek cepeškrāsns vidū un cep 40-50 minūtes, līdz mīklas maliņas kļuvušas brūnganas. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.