Četras ātras mērcītes ēšanai ar makaroniem
FOTO: Shutterstock.com
Mērces ēšanai pie makaroniem
Krējuma mērce ar tomātiem
Nepieciešams :
- Tomāti - 40.g
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Skābs krējums - 50.g
Pagatavošana
Gatavus tomātus izberž caur sietu, pieliek skābu krējumu, izmaisa un tvaicē 15-20 minūtes. Pievieno olas dzeltenumu un karsē, ātri maisot, līdz sabiezē. Pasniedz kopā ar makaroniem.
Ātrā cūkgaļas mērce
Nepieciešams
- cūkgaļa - 0,5 kg
- sīpoli - 2 gab.
- burkāni - 1 gab.
- neliela paprika
- garšvielas
- saldais krējums
- nedaudz miltu
- eļļa apcepšanai
Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež strēmelēs.Burkānu nomizo un sarīvē.Papriku sagriež salmiņos.
Sīpolus notīra un sagriež pusripiņās.Apcep cūkgaļu un liek katliņā nelielā ūdens daudzumā sautēties.Atsevišķi apcep sīpolus, burkānus un papriku.Kad cūkgaļa ir pusmīksta, tai pievieno visus apceptos dārzeņus un garšvielas pēc patikas.Visu kopā sautē, kamēr mīksts.Apcep pāris karotes miltus un pievieno gaļai.
Beigās pievieno saldo krējumu, samaisa un izgaršo.
Klasiskā boloņas mērce
Nepieciešams:
2 seleriju kāti
burkāns
2 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas
500-700 g liellopa gaļas
sāls, svaigi malti pipari
4 ēd.k. olīveļļas
1 kārba (800 g) konservētu tomātu (var aizstāt ar tomātu pastu)
100 g sarīvēta parmezāna siera
timiāns, oregano
Pagatavošana:
Selerijas un burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un karstā olīveļļā apcep. Pievieno sagrieztos dārzeņus un sautē 5-7 minūtes.Konservētos tomātus caurdurī notecina, sakapā un ar sulu un svaigiem garšaugiem pievieno gaļai. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē aptuveni stundu, ik pa brīdim apmaisot.
Olu mērce
Nepieciešams:
- Pētersīļu zaļumi - 2 līdz 3.ēd. karotes
- Cieti novārītas olas - 3.gab
- Sviests - 50.gr
- Milti - 50.gr
- Zivju buljons - 2.glāzes
- Sāls
Pagatavošana
Miltus sviestā sabrūnina, pielej buljonu, uzvāra, tad ieliek novārītas un sakapātas olas, sāli, sakapātas pētersīļu lapiņas, uzvāra un pasniedz pie pastas.