Pasta Carbonara ("daba runā") gaumē

Pasta, ko pasniegt gardēžiem!

Uzservējot porciju, apkaisi to ar svaigi rīvētu sieru. Mmm! Autora foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzservējot porciju, apkaisi to ar svaigi rīvētu sieru. Mmm! Autora foto.

 

Liek vārīties makaronus, tikmēr smalki sagriež gaļu un ķiplokus. Gaļu mazliet apcep, tad pievieno ķiploku un vēl pāris minūtes pacep, ik pa laikam apmaisot ar gaļu.


Kamēr makaroni turpina vārīties, pagatavo mērcīti. Traukā iesit olas dzeltenumu, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus. Kad makaroni gatavi, tos nokāš un pievieno pannā, kur gaida ceptā gaļa ar ķiplokiem, samaisa.


Beigās pievieno mērcīti, pannu atkal uzliek uz mazas uguns, lai pievienotā mērcīte olas iespaidā sāk aprauties ap makaroniem. Svarīgi beigās nepārkarsēt, lai ola nesacepas.
Pasniedz gardēžiem.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • "byodo" makaroni - 1 paka
  • Sia "gc grand" cūkgaļas karbonāde
  • Ķiploks - 1 daiviņa, var
  • Ola - 1
  • Lauku saldais krējums - 100g
  • Sāls, pipari