Boršča sagatave ziemai – var ēst arī kā salātus
No pašu audzētiem dārzeņiem vārīta zupa ziemā garšo divtik labi, un viens no veidiem, kā pašmāju labumus saglabāt ziemai, ir konservu gatavošana. Mūsmājās iecienīta ir boršča sagatave, lai gan jāatzīst, ka puse no krājumiem tiek apēsta kā salāti pie pamatēdiena.

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs
Mums boršča sagatave dikti garšo arī kā salāti pie pamatēdiena.
Sastāvdaļas:
- 3,2 kg kāposti
- 3 kg bietes
- 2 kg tomāti
- 1 kg burkāni
- 1 kg paprika
- 600 g sīpoli
- 14 ēdamk. kečups
- 10 ēdamk. etiķis 9 %
- 8 ēdamk. cukurs
- 6 ēdamk. sāls
- 600 g augu eļļa
- 200 g ķiploki

Gatavošana
- Kāpostu sagriež salmiņos, burkānus un bietes sarīvē uz rupjās rīves, bet tomātus, sīpolus un papriku samaļ gaļasmašīnā vai sablendē.
- Iegūto tomātu, sīpolu, paprikas masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, kečupu un eļļu, visu samaisa un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Pievieno bietes un burkānus un karsē līdz uzmet pirmo burbuli, tad katlā liek kāpostus un visu sutina 1,5 stundu uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.
- Gatavu uzreiz pilda sterilizētās burkās un aizvāko ar sterilizētiem vākiem.