Viltotie kaperi jeb marinēti pieneņu pumpuri

No pieneņu pumpuriem var gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.
Jā, pieneņu pumpurus var marinēt ziemas krājumiem!

FOTO: Shutterstock.com

Jā, pieneņu pumpurus var marinēt ziemas krājumiem!

Sastāvdaļas:

2 glāzes pieneņu pumpuru
0,5 l ūdens
2 smaržīgo piparu graudi
3 melno piparu graudi
2 ēdamk. ābolu etiķa
1 tējk. sāks
1 tējk. cukura

 

Gatavošana:

  1. Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. 
  2. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.
  3. Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. 
  4. Mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85°C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.
Reklāma
Reklāma

 

Avots: Prakstiskais Latvietis

Saistītie raksti